Nästa artikel
Tesla överklagar beslutet – 900 bilar saknar skyltar
Nyheter

Tesla överklagar beslutet – 900 bilar saknar skyltar

Publicerad 11 december 2023 (uppdaterad 11 december 2023)
Tingsrättens beslut om att Tesla inte får ut registreringsskyltar innan tvisten med Postnord är avgjord överklagas nu till hovrätten.

I slutet av november stämde Teslas svenska bolag både Transportstyrelsen och Postnord efter beskedet att elbilstillverkaren inte får ut registreringsskyltar till nya bilar.

Sedan dess har turerna varit många. När det gäller stämningen av Postnord tog Solna tingsrätt beslut att Tesla inte skulle få ut några skyltar tillfälligt innan tvisten avgjorts. Enligt tingsrätten behövs ”mycket speciella förhållanden” för att den typen av undantag ska kunna göras, och kriterierna för det har inte uppfyllts.

Det beslutet överklagas nu av Tesla till hovrätten, uppger Sveriges Radio. Med överklagandet hoppas Tesla få igång leveranser av både registreringsskyltar och andra försändelser från Postnord. Över 900 bilar som är beställda av kunder saknar registreringsskyltar, uppger Tesla enligt Ekot.

Registreringsskyltarna tillverkas i Danderyd och får enligt statens avtal enbart levereras av Postnord. Där omfattas brevbärarna och andra anställda av en sympatiåtgärd i form av en blockad mot leverans av post till Tesla.

Tesla hävdar att posten ska levereras trots blockaden, men Postnord har tidigare uppgett i sitt svar att strejkrätten klassas som ”force majeure”.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.