Nästa artikel
Hotet mot Tesla: Inga nya registreringsskyltar
Nyheter

Hotet mot Tesla: Inga nya registreringsskyltar

Publicerad 23 november 2023 (uppdaterad 23 november 2023)
Blockaden mot Tesla innebär att inga nya registreringsskyltar kommer levereras. ”Det är anmärkningsvärt”, kommenterar Tesla.

Det fortsätter rulla in nya Teslabilar i Sverige trots både strejk och sympatiåtgärder hos flera fackförbund. I november har 1 146 nya Teslabilar registrerats i Sverige, enligt sajten Car.info.

Men snart kan nyregistreringarna hotas av att Tesla inte längre får några registreringsskyltar levererade, uppger Dagens Industri

Skyltarna tillverkas av ett företag i Danderyd och får enligt Transportstyrelsens avtal enbart levereras av Postnord. Eftersom Postnord inte längre delar ut post till Teslas svenska bolag kommer inte skyltarna fram, och de får inte levereras eller hämtas ut på annat sätt.

”Strejkrätten är så stark att den räknas som force majeure så vi bryter inte mot samhällsuppdraget”

Tesla skriver i ett uttalande att blockaden inte påverkar leveransförmågan omedelbart, men att det är ”anmärkningsvärt” att skyltarna inte kan levereras.

– Vi är neutrala i grundkonflikten, men vi kringgår inte blockaden. Försändelser som ska till Tesla delas inte ut. Strejkrätten är så stark att den räknas som force majeure. Det betyder att vi inte bryter mot samhällsuppdraget, säger Postnords presschef Anders Porelius till DI.

”Det här är galet”, kommenterar Elon Musk saken på X (tidigare Twitter).


Vi Bilägare har besökt företaget Scandinavian Motorcenter i Danderyd som tillverkar skyltarna. Du kan läsa reportaget här.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (117)

  • 27 november 2023 Hackenbush skrev: Skärp er,…
  • 27 november 2023 Skärp er, diskutera artikeln…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.