Nästa artikel
Teslas skyltknep funkar inte för alla köpare
Nyheter

Teslas skyltknep funkar inte för alla köpare

Publicerad 19 december 2023 (uppdaterad 19 december 2023)
Tesla verkar runda skyltstoppet genom att nyblivna bilägare får beställa registreringsskyltar direkt hem. Men knepet fungerar inte för alla köpare.

Tesla får inte längre ut några registreringsskyltar till nya bilar från tillverkaren i Danderyd. Enligt avtalet kan skyltarna bara levereras med Postnord som omfattas av en blockad som stöd för IF Metalls strejk.

Men redan för flera veckor sedan kom nyheten att Tesla skulle kunna lämna ut bilarna till köparna som sedan på egen hand beställer registreringsskyltar direkt från Transportstyrelsen.

Nu uppger tidningen Arbetsvärlden att Tesla ”massbeställt” nya skyltar hos myndigheten – skyltar som sedan skickas direkt till bilköparna. Det är annars något som bilägare brukar göra om de förlorat sin registreringsskylt, exempelvis vid en olycka. Tesla har inte kommenterat uppgifterna.

– Vi brukar inte se den här typen av beställningar. Det är inte ett allt för vågat antagande att göra att det har med blockaden att göra, säger Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen, till Arbetsvärlden.

Men enligt uppgift till Vi Bilägare verkar skyltknepet inte fungera för Teslaköpare som beställt en ny bil via ett leasingbolag, och det är en relativt viktig försäljningskanal för Tesla. Flera leasingbolag verkar inte gå med på att använda den här typen av knep och då avbeställs bilen i stället.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.