Nästa artikel
Tesla återkallar tusentals bilar med säkerhetsproblem
Nyheter

Tesla återkallar tusentals bilar med säkerhetsproblem

Publicerad 4 juni 2021 (uppdaterad 11 april 2023)
Tesla har tvingats återkalla sina bilar tre gånger på en vecka för olika säkerhetsproblem. Enligt uppgift berörs bara den amerikanska marknaden.

Tesla har via den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA utfärdat tre separata återkallelser för Model 3 och Model Y-bilar den senaste veckan, skriver CNBC.

Den första gäller osäkerheter kring fastsättningen av säkerhetsbältet i 5.530 Model 3 och Model Y tillverkade mellan 2018 och 2021. Enligt återkallelsen ska fabriksarbetarna antingen inte ha skruvat fast säkerhetsbältena med rätt moment, eller inte verifierat att de blivit korrekt åtskruvade.

Den andra återkallelsen gäller Model Y tillverkade mellan 2019 och 2021, och har att göra med en risk för trasiga gängor vid installationen av säkerhetsbältena.

En tredje återkallelse gäller ett problem med bromsarna i 5.974 exemplar av Model 3 och Model Y tillverkade mellan 2018 och 2021. Här är problemet att det finns en risk för att en bult till ett bromsok lossnar.

Det finns inga rapporter om personskador i samband med problemen. Berörda ägare kommer att kontaktas av Tesla och få sina bilar åtgärdade utan kostnad. Enligt uppgift berörs bara bilar på den amerikanska marknaden. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.