Nästa artikel
Tesla Model S Long Range Plus går över 50 mil – i 120 km/h
Nyheter

Tesla Model S Long Range Plus går över 50 mil – i 120 km/h

Publicerad 25 maj 2021 (uppdaterad 25 maj 2021)
Tesla Model S Long Range Plus har lika lång räckvidd på motorväg som en Ford Mustang GT500.
Den amerikanska tidningen Car and Driver har testat räckvidden på Model S Long Range Plus – en modellversion som introducerades sommaren 2020 men som redan tagits bort från menyn för att göra plats för de kommande Plaid-modellerna.

Car and Driver kör sitt räckviddstest fram och tillbaka på en 16 mil lång motorvägssträcka med farthållaren inställd på 75 mph, drygt 120 km/h. Under de omständigheterna klarade bilen 515 kilometer innan batteriet var slut, vilket är det bästa resultatet tidningen någonsin uppmätt för en elbil. Det är också ungefär samma räckvidd som nya Ford Mustang GT500 har i samma test, med en full tank bensin.

Long Range Plus-varianten har enligt uppgift en batterikapacitet på 103,9 kWh, vilket är lite mer än tidigare modeller. De ansiktslyfta varianterna av Model S och X som nyligen lanserades har också en mängd mindre uppdateringar som ska förbättra effektiviteten. 

Long Range Plus går inte längre att beställa på Teslas hemsida. Där finns i stället Long Range, Plaid och Plaid Plus, varav den sistnämnda har en angiven räckvidd på 837 km – omkring 30 procent mer än vad Long Range Plus hade.

De nya Plaid-versionerna har blivit försenade, men Teslas vd Elon Musk har meddelat att de första bilarna ska levereras den tredje juni. Han menar att Plaid Plus kommer att bli den snabbaste produktionsbilen någonsin. Enligt Tesla ska den klara 0–100 km/h på 2,1 sekunder. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.