Nästa artikel
Snart kan du testa livet med vätgasbilen Toyota Mirai
Nyheter

Snart kan du testa livet med vätgasbilen Toyota Mirai

Publicerad 19 februari 2021
Den som vill prova på att köra bränslecellsbil kan snart göra det med hjälp av Toyotas bilpool Kinto.

Toyotas bildelningstjänst Kinto ska bli Sveriges första bilpool där kunderna kan välja en vätgasbil. Nya generationen Toyota Mirai ska finnas tillgänglig vid någon av Kintos stationer i Stockholmsområdet ”innan sommaren”.

Toyota har nyligen visat upp en helt omarbetad generation av vätgasbilen Mirai med annorlunda design, modernare teknik, högre komfort och längre räckvidd. Vi har provkört den nya modellen som bara släpper ut vatten ur avgasröret och går relativt snabbt att tanka, men som också kräver mer energi än motsvarande batterielbil eftersom vätgastekniken är mindre effektiv.

”Det nya bränslecellssystemet arbetar lågmält. I föregående generation kunde man tydligt höra ljudet av kompressorer och pumpar men i den nya Mirai allt sådant är borta”, skrev Tommy Wahlström.

Men att byta till en vätgasbil är inte oproblematiskt. Det finns bara ett fåtal stationer att tanka på och ännu färre bilmodeller att välja på. 

Prislappen för att köra Toyota Mirai blir från 150 kronor i timmen. Längre fram är målsättningen att även placera vätgasbilar i Mariestad och Sandviken, där det finns vätgasmackar.

Läs också: Billigare och snyggare – så bra är Toyotas nya vätgasbil

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.