Nästa artikel
Smakprov på nästa Ford Transit
Nyheter

Smakprov på nästa Ford Transit

Publicerad 22 februari 2012 (uppdaterad 22 februari 2012)
Här är morgondagens skåp från Ford. Konceptbilen Tourneo Custom ger en försmak på nästa generation Ford Transit.

En till synes produktionsfärdig konceptbil som demonstrerar nästa upplaga av Ford Transit premiärvisas på Genèvesalongen i början av mars.

Plattformen är nyutvecklad och den utvändiga designen anpassad till märkets nuvarande formspråk. Inuti finns åtta sittplatser som kan inordnas i olika arrangemang och vid behov plockas ur. Konceptbilen drivs av en dieselmotor på 2,2 liter och 155 hk som skickar kraften till framhjulen via en sexväxlad manuell låda.

Nästa Ford Transit kommer att säljas både som passagerartransport och renodlad transportbil med olika karossvarianter, effektnivåer och längd på hjulbas. Fler detaljer presenteras senare under 2012.

Diskutera: Vad tycker du om Ford Tourneo Custom?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-02-22 16:49
Jordnära

Framrutan lutar för mycket för att bli en bra husbil. Ser också smalare ut än föregångaren, men det kan vara synvilla. Synd i så fall om Fiat blir nästan utan konkurrens. VW är ju för smala men Mercedes gör fina grejer dock för dyra och tunga. Endast Renault kan konkurrera i en rimlig prisklass på husbilschassier.
Inte bakhjulsdrift längre, eller finns både och? Ser ombonad ut invändigt.

#2 • Uppdaterat: 2012-02-22 18:57
Rikard

Inte en dag försent, nuvarande generation härstammar ju nära nog från 60 talet.

Men var är alla fiffiga fack i kupen ?? Transiten idag är helt klart den praktiskaste av alla transportfordon.

Sikten snett framåt verkar bedrövligt dålig.

#3 • Uppdaterat: 2012-02-23 10:41
Peter i Sydney

Mycket snygg. Hoppas kvaliteten höjs i samma utsträckning. Skulle i dagens läge inte våga köpa en europeisk transportbil. Alla jag känner (och det är många) som kör VW, Mercedes eller Ford har stora kvalitetsproblem. För oss som är beroende av våra fordon för att inte svälta ihjäl är drftsäkerhet och ekonomi de viktigaste egenskaperna. Allt annat får komma i andra hand. Även om jag hade problem med min senaste HiAce så vill jag nog påstå att Hyundai H-1 och Toyota HiAce är helt överlägsna. Jag har 75.000 mil i tre olika HiAce och 23.000 mil i H-1 bakom mig, så jag har viss erfarenhet i ämnet.

#4 • Uppdaterat: 2012-02-23 13:15
Rikard

Ja du har nog inte fel i dina antaganden Peter, men här har man slutat sälja Hi Ace, få har köpt den, här är andra egenskaper än driftsäkerhet viktigare. I Norge och Finland är dock Hi Ace storsäljare, jag har jobbat mycket i Norge och uppskattar att varannan firmabil är en Hi Ace. Här skrivs ofta att bakhjulsdriften är problemet och inte funkar i vårt vinterväglag, konstigt nog har dom mycket sämre vägar i Norge, och branta backar överallt.

#5 • Uppdaterat: 2012-02-23 13:18
Rikard

H1 funkar mekaniskt här, men dom tål inte vårt vägsalt, dom rostar bort på ett par år.

#6 • Uppdaterat: 2012-02-23 21:29
Rikard

Apopå H1, jag svängde in hos en Hyundahandlare på en mindre ort på hemvägen ikväll för att kolla på nya H1an.
Bilhandlaren skrattade stort när jag frågade om han hade nån H1a inne att titta på " jag har beställt demobilar flera gånger sen den kom, men jag har aldrig fått hit nån, dom blir sålda innan dom hinner komma hit"
Han knappade på datorn och visade att 39 bilar var påväg till sverige, 2 av dessa var demobilar, men det var lång kö hos handlarna för att få en.
"Du får nog åka till en större ort om du vill se en"

#7 • Uppdaterat: 2012-02-23 23:57
Roger Skagerström

Hi Ace finns väl med fyrhjulsdrift? Kanske är sådana de kör med i Norge? Vito med bakhjulsdrift funkar då inte här iallafall. Tvivlar på att Toyotas funkar bättre.

#8 • Uppdaterat: 2012-02-24 09:17
Peter i Sydney

Har aldrig sett en Hi Ace med fyrhjulsdrift. Mitsubishi Express finns. Den heter Mitsubishi Delica och har aldrig sålts som ny här i Australien. Det finns dock hur många begagnade som hellst som har importerats från Japan. Jag vet inte om Nissan Elgrande finns med fyrhjulsdrift men jag skulle tro det. Även det begagnatimport från Japan.

#9 • Uppdaterat: 2012-02-24 11:39
Roger Skagerström

http://www.blocket.se/hela_sverige?q=Toyota+hiace&cg=1020&w=3&st=s&ps=&pe=&mys=&mye=&ms=&me=&cxpf=&cxpt=&gb=&fu=&cxdw=2&ca=14&l=0&md=th

Här i Sverige finns Hiace med 4WD iallafall :)

#a • Uppdaterat: 2012-02-26 15:15
Roy J

Ser lite småtuff ut för att vara en vanlig skåpbil.
De verkar ha snott Opels koncept med hopgyttrade knapp-paneler. Synd.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.