Bild
Nästa artikel
Saabs försäljningschef hoppar av

Saabs försäljningschef hoppar av

Nyheter

Adrian Hallmark sågs som en tung rekrytering av Saab i våras. Men redan nu lämnar försäljningsdirektören jobbet.

Bara sju månader efter att han presenterats som ny försäljningsdirektör för Saab lämnar britten Adrian Hallmark bolaget.

Han går nu till en tjänst som global varumärkesansvarig för Jaguar och Land Rover med bas i Storbritannien.

– Jag fick ett erbjudande jag inte kunde säga nej till, säger han till tidningen TTELA.

Skulle etablera ny organisation
Adrian Hallmark rekryterades till Saab i mitten av mars med lovord om hans långa erfarenhet inom bilbranschen med flera tunga uppdrag.

Han har bland annat varit Volkswagens affärsområdeschef för Asien och haft toppositioner inom både Bentley och Porsche.

Hos Saab har hans uppdrag varit att etablera en ny försäljningsorganisation för bland annat Kina, Australien och Ryssland.

I ett uttalande från i våras beskrev Adrian Hallmark att han såg fram emot jobbet på Saab.

– Saab är i början på en ny era som ett självständigt bolag och jag är glad att få vara en del av bolagets ledning i en så spännande tid.
 
Adrian Hallmark påbörjar sin anställning hos Jaguar och Land Rover i december. Någon efterträdare är ännu inte klar.

Diskutera: Hur ser du på Saabs framtid?

Taggar: Nyheter, , Saab

Kommentarer

#1
2010-10-19 15:11

Intressanta produkter finns - framför allt runt hörnet. Ekonomin är ändå ett frågetecken.

#2
Matta
2010-10-19 20:24

Roy: Konstigt...alltid intressanta produkter runt hörnet. Varför aldrig i tid? Förövrigt är det nog så enkelt som att han nu synat korten eller att herr Muller inte vill visa verkligheten för honom

#3
2010-10-19 20:39

...eller så fick han faktiskt ett bättre erbjudande. Sånt händer.
Det är nu vi får hoppas att Saab verkligen får chansen att plocka fram intressanta saker ur lådorna, nu när inte den konservativa kolossen GM bromsar allt nytänkande.

#4
Karl Erik C
2010-10-20 00:37

Lätt att förstå. Jobbigt att försvara en produkt man inte själv tror på!
Saab har liksom volvo dom senaste satsat på dyra premiumprodukter som dom som bygger dom, själva knappast har råd att köpa eller tanka! Den gammla klassikern skomakarns barn har inga skor i realitet och är tragisk verklighet.

Att volvo varit misskött i många år och många anställda har hoppats på en flytt till Asien är ingen nyhet och detsamma tillika gäller nog saab lika bra att flytta dessa små dinosaurier till asien och hoppas på nåt nytt och fräscht i Sverige. Det finns väl idagsläget ingen normal seriös vuxen Svensk som önskar sina barn att jobba jobba på skräpföretag som volvo, saab och SKF när det blommat upp diverse fler seriösa och mänskliga företag i Sverige.

Vem sjutton vill jobba på ett skräpföretagt som volvo??

#5
Johan Daanielsson
2010-10-20 01:22

Till och med Adolf H förstod att tillgodose den egna befolkningen med bilar som dom hade råd att köpa i Tyskland med VW beetle för att dra igång den Tyska nationen med en bil som alla hade råd med!
Allt för att få den Tyska nationen i ekonomisk fördel.

Saab och volvos ledning når inte riktigt upp till samma IQ efter 4år på saab och 2år på volvo förstod jag hur felinriktade dessa skojeriföretag var! Jag jobbar numera för ett amerikanskt företag med inriktning jordbruksmaskiner som alla i den amerikanska nationen har möjlighet att köpa för ihoparbetade kontanta medel.

Varför välja en saab eller volvo om man får en bättre hyundai eller kia för bättre garantier och kvalitet!

#6
Christer B
2010-10-20 07:45

Dom andra bilföretagen kanske betalade bättre vad annars.

#7
2010-10-20 10:54

Det är ju inte många Svenskar som har råd att köpa en ny bil. Situationen är densamma i andra länder. Det är inte många som har råd med bilar som kostar över 250.000, och ännu mindre om de kostar över 300000. Bilar i den prisklassen har bara ett fåtal privatpersoner råd med, Vi som inte har råd, får vänta och hoppas att företag köper dessa bilar, så får vi chansen om ca 5 år!
Det borde gå få fram en folkbil i dessa storleksklasser, utan alla el-finesser som är standard i dagens bilar, till ett i stort sett halverat pris.

#8
jarl s
2010-10-20 10:58

Han insåg nog - precis som många med mig - att sälja Saab är omöjligt.

#9
simon_d
2010-10-20 12:04

SAAB kan inte konkurrera på pris, deras möjlighet är att få folk att betala ett premiumpris för känslan att äga en SAAB. Svårt att konkurrera på pris med företag som kan dra fördelar av storskalig drift i prisförhandligar med leverantörer och fördelning at utvecklings och marknadsföringskostnader på fler sålda exemplar
Så, SAAB som billig folkbil - det tror jag inte vi kommer att se

#10
2010-10-20 12:35

SAAB har faktiskt bara sålt 3.233 bilar på nio månader (enligt DI). Dvs ett rejält misslyckade. Chefen får därför, som sig bör, plikta med sitt jobb. Nu sparkas ju chefer av denna kaliber som bekant alltid uppåt.

#11
789
2010-10-20 12:56

Jarl:
Korkad kommentar, som vanligt!

#12
2010-10-20 14:39

Även bortsett från den dåliga svenskan så är det svårt att hitta någon egentlig substans i Karl Erik C:s kommentar.
Johan Danielsson verkar tillhöra den där kategorin som för det första inte noterar ens uppenbara skillander mellan bilmodeller och för det andra, i de fall skillnader noteras, inte bry sig om dem. Att jämföra Kia och Hyundai (som jag förvisso har ett gott öga till) med Volvo och Saab är som att jämföra äpplen och päron.
Det kan tilläggas att benämningen Beetle kom först på den amerikanska marknaden långt efter att VW lanserats som en folkbil (volkswagen) i Tyskland (om än dyrare än vad Hitler bestämt).

#13
2010-10-20 15:40

Till Johan Daanielsson: Vad är det för jordbruksmaskiner som alla amerikaner har råd att köpa? Säljer du begagnade spadar?
Hur som helst, din idé att Volvo/SAAB ska återgå till att bygga enkla folkbilar, tyder på att du varit isolerad från verkligheten i många decennier. För 50 år sedan behövde vi inte konkurrera med typ asiater. Att idag försöka tävla med dem på deras specialitet, är dömt att misslyckas. Den som inte inser det, blir snabbt sparkad från SAAB/Volvo. (Att Renault med rumänska lågprismärket Dacia, lyckats i många länder, är en helt annan historia.)

#14
MR X
2010-10-20 19:27

Avundsjuka brukar visa sig via korkade kommentarer. Jarl S brukar tjata om Toyota och sedan berättar han villigt om att han kör 760 som andra bil. Viken prisklass hittar man flesta toyotoamodeller i? Jo från 160 000 och upp till 290 000. Saabarna och andra premiummärken priser börjar från 250 000 och slutar på ca: 500 000 och mer . Klart han är avundsjuk för att folk har råd att köra dyrare bilar än han.
Har som sagt haft en del toyotor inom familjen. generellt sett så är en toyota för plastigt motbjudande för att jag vill äga en igen. Det finns dock undantag den största lyxigaste Landcruisern som avviker från plastträsket. Men den bilen är ett undantag i toyotaprogramet och är bara tänkt för ett fåtal människor med mycket fet plånbok. Priset börjar på ca 700/800 000. Men en sådan kommer inte Jarl att kunna äga i sin vildaste fantasi för han har inte råd. Istället blir han alldeles till sig i trasorna för en rav 4:a som inte ens är en riktig terrängbil. Och hur ser rav 4:an ut inuti?? Jo som ett plastträsk! Och eftersom "plastekonomen" Jarl inte bidrar med någon vettig åsikt när det gäller andra bilar än Toyota så är mitt förslag att han håller sig till toyotaforumen här på Vib:s webbplats.

#15
2010-10-21 09:10

Hoppas Adrian Hallmarks avgång inte innebär att Saabs nya försäljningsorganisation som skall vara igång under 2011 här i Australien inte blir försenad. Det säljs drygt 1 miljon nya bilar i Australen årligen så det är ingen stor marknad men ändå tre gånger så stor som Sverige, Det är helt rätt av både Saab och Volvo att satsa på premium bilar. Billiga dussinbilar finns det hur många som hellst. Även om ni fattiglappar i gamla Sverige tydligen inte längre har råda att köpa dem. Just nu har vi bilutställning här i Sydney, De svenska färgerna försvarades av Koenigsegg och Volvo. Att Saab saknades i år är inte konstgt. Däremot är det mycket konstigt att BMW som enda större märke inte ställde ut. Både Mercedes och VW koncernen hade jättemontrar.

#16
2010-10-21 14:17

Jag läste och funderade. Vad är det för vettig åsikt som MR X bidrar med?
Personligt gnäll under anonym signatur kan väl ändå inte räknas dit...

#17
Mr X
2010-10-22 09:05

Roy J?
Vad i min tex är gnällig?
Det faktum att det flesta av toyotorna är plastiga?
Att de priset börjar på ca 160 000?
Att Toyota LC inte är plastig men dyr?
Att rav 4:an inte är något äkta terrängfordon?
Och att inte vem som helst har råd att köpa en LC?
Det Jarl S håller på med om något är väl gnäll?
Och jag tycker att ditt resonemang angåensde mina kommentarer är lite av ett påhopp.
Om jag sagt någonting som du verkar fel av mig så kan du ju faktiskt vara saklig och påpeka det så kan vi diskutera det som vuxna personer och inte som småungar.
Vh
MR X
Att Jarl S dissar nästan alla märken än Toyota på ett osakligt sätt??
Och att han bör hålla sig till toyotaforumen om han inte kan komma med något utvecklad resonemang om varför de andra märkena är så förfärliga? Speciellt Saab.
Att de flesta saabarna börjar någonstans från 250 000?

#18
2010-10-22 15:21

Mr X (som du ju knappast heter), du har tidigare skrivt vettiga inlägg, men skala bort de fakta som du räknat upp alldeles härinunder från ditt tidigare inlägg, så återstår högst personliga gliringar riktade till Jarl. Du påstår att han självklart är avundsjuk, inte har råd, att han blir alldeles till sig i trasorna över en Toyota RAV 4, att han är en "plastekonom"(?) och inte bdrar med någon vettig åsikt (utom tydligen när det gäller Toyota). Tala om att lägga ord i munnen och tillskriva någon fantasiegenskaper!
Det var just slutklämmen om vettiga åsikter som fick mig att kontra.

Vilka s k crossovers är för övrigt riktiga terrängfordon?
Är det negativt att det finns billigare bilar än Saab och Volvo? Vart vill du komma?
Att tidigare Toyotor varit väldigt plastiga inuti kan jag hålla med om, men att Toyota alltid hamnar i topp i ägarundersökningar kan väl knappast jarl lastas för. (Trots det kommer inte jag heller att köpa en Toyota - men andra får gärna göra det och kommer inte att betraktas som idioter av mig.)
Att det finns en "Toyota-maffia" liksom en BMW-dito blir emellanåt lite väl tydligt i spalterna - och onyanserade påståenden har jag aldrig gillat.

#19
MR X
2010-10-22 20:31

Javisst Roy gav jag Jarl s ett par gliringar. Men det är främst för att han skall få chansen att förklara varför Toyota är så överlägset alla andra märken på ett mer utförligt sätt. Jag vill tillägga att jag inte på något sätt har någonting mot Toyota som ju är ett förträffligt bilmärke. För att verkligen poängtera detta kan det ju nämnas att det genom åren har blivit sju toyotor i familjens ägo. Det har varit mycket bra och problemfria bilar men måste jag poängtera inte outstanding. Med undantag för den första LC:en som vi hade 1984 det var en glx stationwagon som jag faktiskt har hyllat i ett inlägg för länge sedan. Jag har heller aldrig anmärkt på att de kommer högst upp när det gäller problemfrihet.Jag har även berömt andra märken också. Nu senast nya passaten (om du har noterat det?). Nej det är inte något fel på billigare bilar. Kör ju en twingo nya modellen som en andrabil. Och den kostade 114 000 när den var ny. En fantastisk liten bil som rullat 5000 mil nu. Olika personer olika behov och krav på bilarna.
Crossovers. Ja jag hävdar att dessa fortfarnde inte är riktiga terrängbilar oavset om de heter rav 4:a eller saab 9-4.
Med riktiga terrängbilar menar jag Landrover defender, toyota landcruiser, Rangerover, Mercedes g wagon m.m.
Och för mig får folk köpa hur mycket toyotor de vill måste jag tillägga.

#20
2010-10-23 16:26

Tänkte att kommentaren från "Mr X" (eller MR X alternativt mr X - alla förekommer) inte innehöll något att kommentera. Det handlar ju mest om tidigare inlägg från honom och inte om något som berör det han själv skrivit här i spalten.
Precis så är det även med gliringarna till Jarl. Märk väl att Jarl inte skrivit någonting alls om Toyota i denna spalt! Dock håller jag med om att hans korta kommentar om Saab gärna kunde fått förbli oskriven - den innehåller endast en negativ, helt meningslös floskel som går ut på att visa hur värdelöst Saab är.
Detta var tydligen nog för att trigga "mr X" som långsint skriver en lång harang om något helt annat - hans syn på Jarls förhållande till Toyota. Och det blir betydligt mer än "ett par gliringar". Och varför Jarl ska "förklara varför Toyota är så överlägset alla andra märken på ett mer utförligt sätt" i den här spalten om Saabs framtid har jag svårt att förstå - i synnerhet som ingen alls berört Toyota över huvud taget.
Sen följer ett långt stycke som går ut på att visa hur vidsynt han är (utom just beträffande Jarl, då), vilket är lite irrelevant i sammanhanget, men är väl annars en bra egenskap.
Jag tror nog att de flesta någorlunda bilintresserade vet skillnaden mellan en crossover och en riktig terrängbil. Frågan är väl snarare varför du, "mr X", ondgör dig över att crossovern RAV 4 inte är en terrängbil. Borde den inte jämföras med andra crossovers? Eller anser du att crossover är en hemskare företeelse än en riktig terrängbil som ju ytterst få verkligen behöver?
Slutligen undrar jag fortfarande över uttrycket "plastekonom"...

#21
Mr X
2010-10-25 14:43

Roy. Det som "triggade" igång mig var just denna floskel faktiskt blev en floskel för mycket med tanke på Jarl s överdoser av floskelhistorik. Som är mycket rikligare än de samlade antal gliringar som jag har gett honom. Jarl har ju haft en ovana att inte hålla sig till ämnet i anadra diskutionsämnen på Vib:s webplats. Så jag tänkte att han skulle få smaka lite av sin egen medicin.
Du har rätt angående att förklaringen om toyotas förträfflighet på ett sätt. Tanken var att det skulle bli ett ypperligt tilfälle för Jarl s att få utveckala varför Saab nu är så dåligt genom att han ex fick jämföra märket med Toyota..
Vad beträffar min syn på crossovers så är det inte en anmärkning mot biltypen. Men man måste ju få undra varför Jarl hoppar på saabcrossovern medan han skriver att toyotacrossen kommer krossa allt?! Även om det inte tillhör denna spalt.
Plastekonom var ett lite smålustigt uttryck. Jarls ständiga blinda hyllande av toyotor ( för de är ju väldigt plastiga). Jag kan erkänna att även saab har sina fel och brister.Men enligt Jarl existerar det över huvud taget inget över huvud taget på toyota. En total utopi. För även toyota är inte alltid felfri.
Men hela grundinlägget var som sagt ett försök i att få Jarl att utveckla sitt omdömme när det gäller hans självutnämnda Saabsuselhet. Genom överdrivet toyotageneraliserande.
MrX

#22
2010-10-25 20:21

Mr X, jag får medge att jag inte brytt mig om att lägga på minnet vilka som ingår i den där Toyota-maffian. Den är till och med värre än BMW-maffian i sin ensidighet.
Om nu Jarl är en av dem. så har han i vart fall inte dragit upp det i den här tråden - och inte i alla andra heller där han skrivit.
I det här fallet var det du själv som drog igång meningslösheterna som ni gärna får kriga med någon annanstans.
-
"Plastekomom" - ja, jag förstår förleden "plast", men är Jarl ekonom?
-
Kanske är det dags för en kommentar från den gode Jarl själv?
Eller kanske ännu hellre att lägga ner.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.