Bild
Nästa artikel
Saab skjuter upp löner och rapport

Saab skjuter upp löner och rapport

Nyheter

På fredagen skulle Saabs moderbolag ha presenterat sin delårsrapport. Nu meddelas att rapporten blir försenad – liksom lönerna till de anställda.

I ett kortfattat pressmeddelande skriver Swedish Automobile att delårsrapporten som skulle publiceras den 26 augusti senareläggs till nästa vecka, onsdag den 31 augusti. Orsaken uppges vara att rapporten ännu inte är färdig.

Delårsrapporten väntas presentera siffror om försäljning och ge en indikation på läget hos den krisdrabbade biltillverkaren.

På fredagen skulle också tjänstemännen på Saab ha fått sin augustilön. Men precis som med de fabriksanställda skjuts utbetalningen på framtiden.

Enligt Saabs informationsavdelning finns ingen ny information om lösningar vad gäller finansiering, som är förutsättningen för att produktionen i Trollhättan ska kunna återupptas.

Diskutera: Vad tycker du om situationen för Saabs anställda?

Taggar: Nyheter, , Saab

Kommentarer

#1
2011-08-26 13:50

Förutom att man skjuter på löner och rapporten, så kommer man nu enligt Sveriges Radio att ansöka om en ny rekonstruktion.

Sist man gjorde detta, så förlorade leverantörerna ca 8,7 miljarder kronor. Undrar hur mycket det blir om en ny rekonstruktion går igenom?

Nu tror jag inte att tillräckligt många leverantörer accepterar ett nytt ackord på 25%, så vi får väl se vart det landar.

Men om rekonstruktionsansökan (ansökan, inte rekonstruktionen), så går staten in med den statliga lönegarantin. Vilket kanske vore lyckligt för de anställda. Hittills anser staten att Saab är skyldig ca 100 MSEK i lönegarantipengar från förra rekonstruktionen 2009. Nu kommer de pengarna sannolikt att späs på ordentligt.

Positivt med en påbörjad rekonstruktion, vore att företaget då blir ordentligt genomlyst av den ansvarige advokaten. Vi får då svar på om det finns några oegentligheter som gjorts, eller om företaget i ett redan tidigare skede hade konkursplikt. Om så är fallet, så är det garanterat helt slut med VM i Saab. Vilket även det vore lyckligt.

#2
2011-08-26 13:51

Dålig korrekturläsning: "Men om rekonstruktionsansökan går igenom (ansökan, inte rekonstruktionen), så går staten in med den statliga lönegarantin."

#3
2011-08-26 14:02

enligt DN har verkstäderna också svårt att få tag på reservdelar till bilarna nu också så för allas skull bör något göras omgående...

#4
2011-08-26 17:01

@Audi..., ryktet om rekonstruktion är tydligen en tidningsanka:
http://www.va.se/nyheter/2011/08/26/saab-dementerar-rekonstruktions/index.xml

#5
2011-08-26 17:14

saabnisse; det här är den officiella versionen på påståendet om att rekonstruktion inte är på gång:

"Zeewolde, The Netherlands, 26 August 2011 - Swedish Automobile N.V. (Swan) is
aware of certain reports in Swedish media related to a possible filing by Saab Automobile AB (Saab Automobile) for a voluntary reorganization under Swedish law.

Swan confirms its earlier announcements that it is in discussions with several parties to secure the
short and medium term funding of Saab Automobile to restart and sustain production. In order to
secure the continuity of Saab Automobile , Swan and Saab Automobile are evaluating all available
options. Swan will update the market in case of new developments."

Så var det med det. Ingen dementi över huvud taget. Vilket för de flesta betyder att just en rekonstruktionsansökan kommer i nästa vecka. Någon som törs sätta ett par kronor däremot?

(Utebliven kraftig dementi = ingen dementi. Detta gäller börsnoterade företag.)

Ryktet går om ditt namnbyte... ;-)

#6
2011-08-26 17:25

@Audi..., vaför skulle jag byta namn?
Vi får väl se hur det går, men jag står för mina värderingar.
Och behåller mitt namn.
Och mina bilar, de blir inte sämre hur det än går!

#7
2011-08-26 17:33

Sorry, saabnisse, men jag trodde att du var samma person som här. http://www.automotorsport.se/artiklar/nyheter/20110826/saab-planerar-rekonstruktion

Jag tycker dina värderingar är bra och raka. Behåll namnet och hoppet!

#8
2011-08-26 22:25

Tack Audi..., men där har jag aldrig kommenterat.

#9
2011-08-27 14:52

FLAC, Det har gällt under många månader att det varit svårt/omöjligt att få tag på på vissa saabdelar så det är inget som börjat gälla nu även om det inte verkar bli bättre/lättare att få tag på delar ju längre Saab fortsätter.
På mitt jobb har vi minst två Saabar som jag vet att vi väntat på delar i över tre månader nu och en i omkring sex månader så för dessa är det såklart inte det minsta roligt.

#10
v8-ronny
2011-08-28 10:27

Saab har aldrig varit bra med delar. Dyrt, dålig kvalitet och så har de plockat bort delar till äldre modeller som trots allt fortfarande rullar på vägarna.

Köper man ett sedan start så osäkert märke får man dock ha dålig reservdelstillgång i beräkningen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.