Bild
Nästa artikel
Riksgälden ger Antonov klartecken

Riksgälden ger Antonov klartecken

Nyheter

Inget hindrar att den ryske affärsmannen Vladimir Antonov går in som ägare i Saab, meddelar Riksgälden.

– Vi har gjort en noggrann granskning av Antonovs person och hans affärer och inte funnit någon anledning för att neka honom att bli ägare till Saab, säger riksgäldens chef Bo Lundgren.

Det innebär dock inte att alla problem är över. GM och Europiska investeringsbanken, EIB, måste också godkänna Antonov innan han kan gå in som ägare.

Dessutom måste GM och EIB godkänna för uppgörelsen som går ut på att Antonov köper Saabs fabrikslokaler för 270 miljoner kronor för att sedan hyra ut lokalerna till företaget. Den fastighetsaffären har redan Riksgälden och regeringen godkänt.

Taggar: Nyheter, , Saab

Kommentarer

#1
2011-04-28 16:23

Härliga nyheter även om det bara är en delseger. Om Antonov kan få nån partner så att SAAB kan få jobba i lugn och ro några år så ska det nog finnas hopp om livet.
Lycka till nu SAAB!

#2
Gert Andersson
2011-04-28 18:47

Nja, Saab kommer tyvärr aldrig att gå bra.

#3
2011-04-29 10:49

Saab blöder ordentligt, Spykers bokslut för sista kvartalet där Saab för första gången faktiskt börja sälja hyffsat även om det är långt från uppsatt mål slutade ändå med katasrofal förlust....

"Saabägaren Spyker Cars redovisar en rörelseförlust på 79 miljoner euro för första kvartalet, motsvarande 700 miljoner kronor"

700 miljoner på ett kvartal....? Vad hjälper det om de får in 270 miljoner på att sälja sina lokaler när de sen dessutom kommer att få börja betala hyra..?

Antonov själv skulle sen skjuta till 500 miljoner, men inte ens dom pengarna kommer räcka speciellt länge... Med tanke på att fabriken stått still och att man nu lär få börja om från början för att få igång försäljning och även bygga förtroende från underleverantörerna gör att det ser mycket tufft ut...

Jag tror att många av de kunder som kunde tänka sig att köpa en ny Saab tidigare nu verkligen har förstått osäkreheten runt märket och med Clownerna Muller och Jan-Åke som hävdat att allt går planenligt och att de har inte har några som helst problem fram till andra stoppet så är det nog fler som inte kommer att lita på Saab i framtiden....

#4
2011-04-29 13:18

Vår kära näringsminister ger (o)KLARA besked om huruvida skattebetalarnas pengar riskeras:

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_vast?title=maud_saab_och_skattepengarna&videoid=1616748

Ja, vi har väl de politiker vi förtjänar ;-)

Sprider hon desinformation med vilja eller är det bara dumhet?

#5
2011-04-29 19:15

Jag har aldrig gillat SAAB, men jag måste säja att deras nya modell ser onekligen läcker ut!

Många har nog genom åren ansett mej som sällsynt korkad, kanske med rätta också. Vad vet jag?

Men det jag inte förstått är Antonovs motiv till att köpa byggnaderna. Om SAAB går omkull så står han ju där med lokaler som rimligtvis borde vara väldigt svåruthyrda.
Miljonerna som han satsar verkar ju vara lite för lite för att få SAAB på fötter igen.

Alltså måste ju Antonov få mer inflytande i SAAB än att bara äga byggnaderna och kräva hyra.

Vad är det som gör att Antonov vill köpa byggnaderna?

Förmodligen har jag missat någon viktig detalj, men jag är tacksam om någon förklarar den här affären lite kortfattat och enkelt så att till och med jag förstår.

Slutligen vill jag bara säja att oavsett vad man tycker om bilarna så skulle det väl vara skönt om SAAB kom på fötter igen.
Ingen i Sverige tjänar på att få 10 000 arbetslösa människor till.

Tack för ordet

Canongubben

#6
2011-04-30 17:23

Min dotters 9-5a årsmodell 07 2,0 ecopower skar idag trots full oljemängd. allstå inte Opelmotorn utan den motor Saab använt sedan 9000-tiden.

#7
2011-04-30 22:31

Gunnar 44
Om det stämmer är det ju inga större ekonomiska problem, det går ju på motorgarantin under förutsättning att hon använt rätt olja och bytt enligt föreskrifterna.

#8
2011-04-30 22:32

Fast det har ju ingenting med den här artikeln att göra.

#9
2011-05-02 23:03

Det här är inte en skonsam död.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.