Nästa artikel
Renault Zoe läggs ned – ersätts av nya Renault 5
Nyheter

Renault Zoe läggs ned – ersätts av nya Renault 5

Publicerad 2024-03-20 06:37
En av elbilspionjärerna är på väg att försvinna från marknaden. Renault Zoe ska läggas ned och ersättas av nya elbilen Renault 5.

När den nya elbilen Renault 5 börjar säljas innebär det slutet för pionjärmodellen Renault Zoe, efter att ha tillverkats i nästan tolv år.

– Renault Zoe slutar tillverkas i slutet av första kvartalet eller början av andra kvartalet i år, säger Karin Lyrborn, pr-chef för Renault i Sverige, till Vi Bilägare.

Renault Zoe har tillverkats sedan december 2012 och fick en stor uppdatering under 2019. På den svenska marknaden har Zoe ett ordinarie instegspris på 459 990 kronor, men hos enskilda återförsäljare finns bilar till betydligt lägre pris än så.

Interiören fick bättre materialval i samband med uppdateringen 2019.

Modellen låg länge på topplistan över de mest sålda elbilarna, men förra året registrerades bara 150 nya Zoe enligt siffror från Mobility Sweden – att jämföra med den större Megane E-Tech Electric som registrerades i över 900 exemplar.

I sommar träder nya regler för cybersäkerhet i kraft inom EU, och det innebär att flera bilmodeller måste sluta säljas eftersom det blir för dyrt att uppdatera dem. Det drabbar till exempel flera Porschemodeller och Volkswagen Up.

Reglerna träder i kraft ungefär samtidigt som Zoe försvinner från marknaden, men det beror alltså enligt Renault på att modellen ska ersättas av Renault 5 E-Tech Electric.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (19)

  • 2024-04-18 09:06 Har haft många Renault, t.o…
  • 2024-04-03 07:22 Det kommer även ett Alpine…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.