Bild
Nästa artikel
Nyheter

Premiär för Kia Niro – här är första bilderna

Publicerad 25 november 2021 (uppdaterad 25 november 2021)
Kia släpper de första bilderna på andra generationen av populära crossovermodellen Niro. Den kommer både som hybrid, laddhybrid och elbil.

Den kompakta crossovermodellen Kia Niro fyller sex år nästa år och ska nu ersättas av en helt ny modell. Det är en viktig modell för Kia som finns både som hybrid, laddhybrid och elbil.

Största förändringen märks i fronten där Kia Niro fått karaktäristiska LED-varselljus och centralt placerad laddlucka. Längst bak på sidan finns en bumerangliknande panel på samma sätt som på Volkswagen Golf och som kan fås i kontrastfärg. Bakljusen är inspirerade av småsuven Bayon.

Under skalet ska bilen vara effektivare och ha lägre luftmotstånd vilket ger längre räckvidd och lägre förbrukning. Vissa delar av interiören tillverkas av återvunnet material och på förarplatsen finns en bred pekskärm för infotainmentsystemet som kompletteras av en digital knapprad nedanför för bland annat klimatanläggning.

Textilen i stolarna tillverkas av eukalyptusblad och dörrpanelerna målas i en vattenbaserad färg som är fria från så kallade BTX-kemikalier.

Laddhybridvarianten ska få något som kallas ”gröna zoner” där bilen själv slår över till eldrift. Det kan till exempel göras utanför skolor eller sjukhus.

Precis som dagens modell kommer Kia Niro både som hybrid, laddhybrid och elbil. Den sistnämnda varianten ska inte bygga på moderna elbilsplattformen E-GMP som Kia EV6, så e-Niro kanske inte får ta del av samma höga laddeffekt eller långa räckvidd.

Kia Niro börjar säljas nästa år. Priserna är inte klara.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (9)

  • 25 november 2021 Undra om laddhybriden…
  • 25 november 2021 Jag gillar alcantara. Det…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.