Nästa artikel
Kia e-Niro får app och snabbare laddning
Nyheter

Kia e-Niro får app och snabbare laddning

Publicerad 19 november 2019
Uppdaterade elbilen kan nu laddas med 3-fasladdning och förloppet kan övervakas i mobilapp.
Hybriden och laddhybriden av Niro fick sig en uppdatering i våras, nu är det elbilens tur. 

Ombordladdaren som omvandlar växelström till likström är numera på 11 kW istället för 7,2, vilket gör att det nu går att ladda via 3-fasladdning. Fördelen är att energipåfyllningen går snabbare. Förändringen märks inte vid DC-snabbladdare, utan om man har en laddbox hemma eller använder sig av publika semisnabbladdare. 

Batteriet har samma kapacitet som förut, det vill säga 64 kilowattimar, vilket kan ge en räckvidd på 45,5 mil med full laddning. 

På insidan har det tillkommit en större infotainmentskärm på 10,25 tum. Apple CarPlay och Android Auto är standard. Telematiksystemet UVO Connect gör att man via app övervaka och styra laddförlopp på distans och även låsa/låsa upp bilen eller förprogrammera klimatanläggningen. 

 
Kia e-Niro finns i tre olika utföranden. Priserna börjar på 481.900 kronor för Advance-versionen. Längre upp på prisstegen hittar vi Advance Plus för 506.800 kronor som bland annat erbjuder LED-ljus, döda-vinkelnvarnare, hellädersklädsel och ventilerade stolar. 

Dyraste varianten är Advance Plus Tech på 521.700 kronor. Här får köparen bland annat skyltavläsning, LED-interiörbelysning, sollucka och möjlighet att ladda mobilen trådlöst. 

Priserna som anges är före den statliga miljöbonusen på 60.000 kronor.

Uppdaterade e-Niro kan beställas i december och första bilarna levereras under första kvartalet 2020. 

Diskutera: Vad tycker du om Kia e-Niro?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.