Nästa artikel
Premiär för Dacia Jogger – ny familjebil med plats för sju
Nyheter

Premiär för Dacia Jogger – ny familjebil med plats för sju

Publicerad 3 september 2021
Dacia visar en ny modell som blandar kombi, suv och familjebuss. Den har plats för sju och börjar säljas till våren.

Renaults budgetmärke Dacia har visat upp en ny generation av halvkombimodellen Sandero, och nu kommer nästa nyhet i form av en familjebil med plats för sju.

Dacia Jogger, som modellen heter, tar vid efter Dacia Lodgy som lanserades 2012. Jogger beskrivs som en blandning av kombi, suv och familjebuss.

Trots att Dacia Jogger är 21 centimeter kortare än Volvo V60 har den alltså plats för sju personer. Med alla stolar på plats ryms 170 liter i bagaget. Sista sätesraden kan inte fällas ned eller skjutas i längsled, men den kan tas ut helt. Då finns plats för 708 liter bagage.

Interiören liknar den i Dacia Sandero och modellen finns med flera olika infotainmentsystem där den dyraste varianten har navigation, Android Auto och Apple Carplay.

Bilen har autobroms, döda vinkeln-assistent och flera andra säkerhetssystem, men den är ännu inte krocktestad av Euro NCAP. När nya generationen av Dacia Sandero testades fick den bara två av fem stjärnor.

Även om Dacia Jogger har 20 centimeters markfrigång blir den ingen terrängbil – den kommer enbart med framhjulsdrift. Den som behöver fyrhjulsdrift får välja suven Duster.

Dacia har än så länge inga laddbara modeller i utbudet. Jogger kommer först med en vanlig bensinmotor på 110 hk och 200 Nm, kopplad till en sexväxlad manuell låda. 2023 kommer Dacias första hybrid med en 1,6-liters bensinmotor på 140 hk och automatlåda – en drivlina som känns igen från Renault Clio.

Maximal dragvikt blir 1 200 kilo. Lanseringen sker under våren och priserna är ännu inte klara.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 3 september 2021 Inte Nissan Primastar, där…
  • 3 september 2021 Jag är uppväxt i en familj…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.