Nästa artikel
Polestar öppnar för hybridbil: ”Man ska aldrig säga aldrig”
Nyheter

Polestar öppnar för hybridbil: ”Man ska aldrig säga aldrig”

Publicerad 2024-05-06 17:40 (uppdaterad 2024-05-07 07:41)
Polestars vd Thomas Ingenlath stänger inte dörren för att eventuellt utveckla en hybridbil i framtiden. ”Men om vi ska göra något som liknar Polestar 1 finns inget som slår eldrift”, säger han.

Polestarchefen Thomas Ingenlath beskriver märket som ett eldrivet prestandamärke i premiumklassen. Men första modellen, Polestar 1, var en laddhybrid – och Thomas Ingenlath säger överraskande nog inte kategoriskt nej till att lansera en ny hybrid i framtiden.

– Man ska aldrig säga aldrig. Men tekniken går framåt och vi skulle definitivt behöva ta tillvara innovation i mycket högre utsträckning, säger han i podden Decoder.

Han utvecklar sitt svar:

– Vi kan inte bara göra en hybrid som de var förr. Om vi ska göra något som liknar Polestar 1 finns det heller inget som slår eldrift. Det skulle vara väldigt svårt att göra något som kan konkurrera med en helt eldriven prestandabil. Visa mig den teknologi som kan slå det, så kan vi prata.

”Det skulle vara väldigt svårt att göra något som kan konkurrera med en helt eldriven prestandabil”

Thomas Ingenlath förklarar också att Polestar ska vara ett märke som fokuserar mer på föraren än Volvo och leverera en ”mer provokativ” upplevelse.

– Att vara lite mer ”teknikiga”, inte gamla, varma eller lugnande. Allt detta är saker som, om vi hade gjort dem på Volvo, hade fått Håkan Samuelsson att säga att ”det är för tyskt, för teknologiskt, för kallt”.

”Om du inte ser skillnad mellan en Polestar 3 och en Volvo EX90 när du tittar på dem kan jag inte hjälpa dig”, säger Thomas Ingenlath om skillnaderna mellan Volvos och Polestars varumärken.

Tillväxttakten för elbilsförsäljningen har sjunkit rejält. Men Polestarchefen är fortfarande övertygad om att elbilarna kommer vinna på lång sikt och att biltillverkare som skalar ned sina satsningar kommer behöva skala upp dem igen. Och även om marknaden för elbilar kollapsar tror Thomas Ingenlath inte det gör så mycket för just Polestar.

– Det vi bygger nu är ett prestandamärke i premiumklassen. Och även om massmarknaden stannar på hybrider och förbränningsbilar är det så kristallklart för mig att om du ska bygga en modern prestandabil – hur skulle du göra det om inte med eldrift?

Mercedeschefen Ola Källenius gick nyligen ut och sågade idén om att använda nästa generation Apple Carplay i Mercedes bilar. Men det är Thomas Ingenlath betydligt mer öppen för.

– Ja, självklart.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 2024-05-10 19:26 Alla i tråden har…
  • 2024-05-07 07:49 ja man kan se att tyska…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.