Nästa artikel
Nytt rekord för Tesla – plus 40 procent på ett år
Nyheter

Nytt rekord för Tesla – plus 40 procent på ett år

Publicerad 3 oktober 2022
Teslas går tvärt emot många konkurrenter och slår leveransrekord för tredje kvartalet.

När flera stora biltillverkare tvingas dra ned på produktionen på grund av bland annat komponentbrist levererar Tesla den bästa kvartalssiffran någonsin. 

Antalet levererade bilar uppgick till 343 830 vilket är en ökning med elva procent jämfört med det förra rekordet från tidigare i år. Det är också en ökning med över 40 procent jämfört med samma period i fjol.

Det är fortfarande Model 3 och Model Y som står för den största delen av leveranserna. 94 procent av alla bilar som Tesla levererade var antingen Model 3 eller Model Y. Senare i höst beräknas andelen för Model S och Model X öka och då börjar också de svenska leveranserna komma igång.

Tesla har tidigare levererat betydligt fler bilar mot slutet av ett kvartal jämfört med i början. Från och med nu ska elbilstillverkaren istället försöka jämna ut flödet och leverera ungefär lika många bilar under hela kvartalet, främst av kostnadsskäl eftersom det blivit för dyrt att säkra transporter till rimlig kostnad under de mest intensiva logistikveckorna.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (30)

  • 7 oktober 2022 Mr Snoid skrev: Pi, en kula…
  • 6 oktober 2022 Eftersom jag har en del…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.