Nästa artikel
Tesla Model S och Model X Plaid kommer till Sverige
Nyheter

Tesla Model S och Model X Plaid kommer till Sverige

Publicerad 3 augusti 2022 (uppdaterad 3 augusti 2022)
Efter en lång väntan börjar Teslas snabbaste och dyraste modeller snart levereras till svenska köpare.

Tesla har inte sålt Model S eller Model X på den svenska marknaden på flera månader. Modellerna lanserades i ett uppdaterat utförande redan i januari 2021, men det är alltså först nu som de börjar närma sig Europa.

Den snabbaste och dyraste versionen, Plaid, ska börja levereras till köparna i november eller december i år. Den som vill köpa den billigare Dual Motor-versionen får vänta på leverans till nästa år.

Tesla Model S och Model X Plaid är uppdaterade på flera sätt jämfört med när modellerna först lanserades. De har bland annat fått en betydligt modernare interiör med liggande pekskärm, bättre prestanda och flera chassiuppdateringar.

Tesla Model S Plaid får en uppskattad räckvidd på 60 mil enligt WLTP-körcykeln och klarar 0–100 km/tim på 2,1 sekunder. Modellen har tre elmotorer och kostar från 1 559 170 kr på den svenska marknaden.

Tesla Model X Plaid har något kortare räckvidd, knappt 53 mil, och klarar 0–100 km/tim på 2,6 sekunder. Dragvikten ökar dock från 1 600 till 2 250 kilo jämfört med Model S och prislappen ligger på 1 597 170 kr.

Precis som i de billigare modellerna kan köparna numera också välja tillvalet ”Uppgraderad Autopilot” för 38 900 kr, eller paketet ”Total självkörningsförmåga” för 77 700 kr som på sikt ska kunna ta över körningen på egen hand i stadstrafik.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (22)

  • 6 augusti 2022 Annars så saknar jag på alla…
  • 6 augusti 2022 Troligen tänker AL på design…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.