Nästa artikel
Nya uppgifter: Volkswagen kan väcka liv i gamla e-Up
Nyheter

Nya uppgifter: Volkswagen kan väcka liv i gamla e-Up

Publicerad 18 januari 2022
För att möta efterfrågan på billiga ”snikversioner” av elbilen ID.3 planerar Volkswagen att väcka liv i insomnade e-Up.

Precis som många andra bilmärken har Volkswagen drabbats hårt av komponentbristen. Kombinerat med hög efterfrågan på elbilar kan väntetiden för nybilsköparna bli lång.

Enligt nya uppgifter till Edison är storsäljaren Volkswagen ID.3 redan slutsåld för 2022 på vissa marknader. Inför nästa modellår finns även uppgifter om att Volkswagen ska uppdatera ID.3 i två steg. Först får interiören en översyn med bättre materialval. Senare ska modellen uppdateras exteriört med delvis nytt utseende.

Det verkar framför allt vara den billigaste instegsversionen av ID.3 som är drabbad av förseningar eftersom Volkswagen prioriterar att bygga de dyrare versionerna.

Volkswagen ska uppdatera ID.3 både interiört och exteriört, enligt nya uppgifter.

Inte till Sverige

Men köpare som är ute efter en billig elbil kan snart välja en e-Up istället för en ”snik-ID.3” – åtminstone i Tyskland. Volkswagens billigaste elbil har varit pausad sedan slutet av 2020 men inom kort ska produktionen av den lilla elbilen som fyller nio år i år återupptas, enligt uppgifterna.

Volkswagen e-Up baseras på bensinversionen av småbilen Up, till skillnad från ID.3 som är utvecklad för eldrift från början. e-Up har ett 32,2 kWh-batteri med räckvidd på upp till 26 mil.

På den svenska marknaden har Volkswagen dock inga planer på att sälja e-Up, bekräftar märkets informationschef Marcus Thomasfolk. När det gäller leveranstid på ID.3 uppger han att köparna kan förvänta sig att den byggs under tredje kvartalet 2022.

– Sedan kan det alltid vara så att våra återförsäljare har lagerbilar hemma för snabbare leverans.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (11)

  • 18 januari 2022 Kört e-Up, prisvärd. Äger en…
  • 18 januari 2022 A.L skrev: John: Kanske att…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.