Nästa artikel
Nya Mitsubishi Outlander officiell – oklart läge för svenska köpare
Nyheter

Nya Mitsubishi Outlander officiell – oklart läge för svenska köpare

Publicerad 27 september 2022 (uppdaterad 27 september 2022)
Det är fortfarande oklart om svenska kunder kommer kunna köpa nya generationen Mitsubishi Outlander som nu är officiell.

Mitsubishi fick till en riktig dundersuccé med laddhybriden Outlander. En laddbar suv till relativt lågt pris lockade många svenska köpare.

Sedan dess har mycket hänt. Mitsubishi skulle först sluta säljas helt i Europa, men sedan stod det klart att märkets trots allt blir kvar på vissa marknader – däribland Sverige.

Redan för två år sedan började det komma uppgifter om nästa generation Outlander och i december 2020 kom en första teaserbild. Nu är modellen helt officiell, men det är än så länge oklart om den kommer till Sverige.

– I dagsläget har vi inte fått något besked om att nya generationen Mitsubishi Outlander är aktuell för svenska marknaden. Däremot kommer nya Mitsubishi ASX och nya Mitsubishi Colt lanseras under nästa år, säger Ola Martinsson, pr- och kommunikationschef på svenska generalagenten KW Bruun, till Vi Bilägare.

”I dagsläget har vi inte fått något besked om att nya generationen är aktuell för svenska marknaden”

Nya generationen Mitsubishi Outlander får ett helt nytt formspråk. Till skillnad från kompaktsuven ASX som är en Renault Captur med Mitsubishimärke blir Outlander en ”riktig” Mitsubishi.

Precis som föregångaren kommer Mitsubishi Outlander som laddhybrid med 2,4-liters bensinmotor. Nykomlingen har två elmotorer och ett batteripaket på 20 kWh för en elräckvidd på omkring sex mil – visserligen längre än i gamla Outlander, men ingen siffra som flyttar bilklassen framåt.

På effekten märks däremot större skillnad. Outlander får en systemeffekt på 251 hk och ett vridmoment på 450 Nm vilket är starkare än i föregångaren.

En annan intressant detalj är att bilen – precis som gamla Outlander – kan snabbladdas, vilket är relativt ovanligt bland laddhybrider. Fyrhjulsdrift är standard och det är även en större bensintank jämfört med föregångaren.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 27 september 2022 Mitsubishi har i praktiken…
  • 27 september 2022 Jag tycker den ser riktigt…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.