Nästa artikel
Nya bud: Mitsubishi stannar i Sverige – får ny generalagent
Nyheter

Nya bud: Mitsubishi stannar i Sverige – får ny generalagent

Publicerad 6 april 2021
Mitsubishi ska bli kvar på den svenska marknaden trots att den japanska biljätten ska dra sig ur nästan alla europeiska länder.

Förra året kom beskedet att Mitsubishi efter många år ska lämna den europeiska marknaden. Försäljningen har gått relativt trögt för alla modeller utom suven Outlander som fortfarande är populär som laddhybrid.

Men tidigare i år kom uppgifter om att Mitsubishi backar från sitt besked och ska stanna kvar i ett fåtal europeiska länder, även om det generella beslutet att försvinna från Europa kvarstår. 

Nu uppger även tidningen Motorbranschen att Mitsubishi ska fortsätta sälja bilar i Sverige, med företaget KW Bruun som generalagent. 

– Det är ett positivt besked för återförsäljarnätet eftersom det nu öppnar för en möjlig forsättning, men tråkigt för oss som förlorade agenturen trots stora framgångar på svenska marknaden, säger Anders Erngren, försäljningschef på Mitsubishi Motors i Sverige, till tidningen.

Vilka modeller som ska säljas är oklart, men förmodligen handlar det om laddhybriden Eclipse Cross samt ytterligare en modell med teknik från Renault. Nya generationen Mitsubishi Outlander verkar dock inte bli aktuell för Sverige eftersom den inte certifieras för Europamarknaden.

De uppsagda återförsäljarna får ta ställning till om de vill skriva kontrakt med den nya generalagenten. Det blir Renault som ska bygga Mitsubishis kommande modeller i franska fabriker med start 2023, något du kan läsa mer om här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.