Nästa artikel
Mitsubishi smygvisar Outlander – som svenska köpare snuvas på
Nyheter

Mitsubishi smygvisar Outlander – som svenska köpare snuvas på

Publicerad 14 december 2020
Den populära laddhybridsuven Mitsubishi Outlander kommer snart i ny upplaga. Men den ska inte säljas i Europa.

Mitsubishi fick till en riktig säljsuccé med tredje generationen Outlander som lanserades 2012. Den var länge Sveriges överlägset mest sålda laddhybrid, eftersom den lockade med suv-kaross och fyrhjulsdrift till rimligt pris.

Fortfarande i dag, åtta år efter premiären, är den landets åttonde mest sålda laddhybrid. Snart lanseras en ny generation Outlander med modernare laddhybridteknik och ny design.

Den kommer dock inte få chansen att locka svenska köpare. Tidigare i år kom beskedet att Mitsubishi ska lämna den europeiska marknaden, och när dagens modellprogram gjort sitt ska inga nya modeller introduceras.

”Det pågår givetvis en intensiv dialog med Mitsubishi om framtiden och så fort vi har mer information om hur planen ser ut framåt kommer vi givetvis gå ut med den”, uppgav Mitsubishis svenska informationschef Fanny Hellgren i augusti.

Läs också: Trots Mitsubishis besked – nu rusar märket i ny undersökning

Nu har Mitsubishi börjat smygvisa nästa generation Outlander som verkar hämta mycket designinspiration från konceptbilen Engelberg Tourer. Det är ett helt nytt designspråk för Mitsubishi med karaktäristisk front, stor grill flankerad av mindre LED-strålkastare samt en tuffare sidoprofil än på dagens modeller.

Konceptbilen hade en 2,4-liters bensinmotor utan turbo, dubbla elmotorer och ett batteri på 20 kWh som skulle ge en räckvidd på över sju mil. Det är oklart om Mitsubishi ska använda samma drivlina när nya Outlander sätts i produktion.

Den nya generationen ska börja säljas i bland annat USA i februari, men till Europa kommer den alltså inte. Även om modellen var en pionjär på laddhybridmarknaden finns i dag flera andra alternativ i ungefär samma klass – däribland Toyota RAV4 samt flera Hyundai- och Kiamodeller.

Läs också: Efter Mitsubishis besked – här är 6 modeller värda att minnas

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-12-14 09:24
Stefan Eriksson

Bra att den inte kommer hit, vi behöver inte fler låtsasterrängbilar och låtsasmiljöbilar.

#2 • Uppdaterat: 2020-12-14 09:46
mso 1000

Älskad och hatad. :)

#3 • Uppdaterat: 2020-12-14 10:16
Masa

Nja, den ser lite onödigt stor och klumpig ut (passar säkert i USA).

#4 • Uppdaterat: 2020-12-14 11:18
Styggavargen

Tja, ser väl ut som alla de andra, XC40/60/90, Q5/Q7 mm, som lådor på hjul. En sak är säker, jag saknar inte denna modellen och är glad att den inte kommer ut på marknaden. Helst borde den inte säljas alls.

#5 • Uppdaterat: 2020-12-14 12:23
saabnisse

Otäck front men snygg interiör!

#6 • Uppdaterat: 2020-12-14 16:36
Carl Trefalt

En stor SUV mer eller mindre, spelar ingen roll.

#7 • Uppdaterat: 2020-12-14 22:43
Svenrune

Efter nyår så kommer Mitsubishi Norge att börja sälja nya Eclipse Cross P-hev. Modellen är en uppdatering av nuvarande Eclipse Cross med ny front och bakända ( totalt 15 cm längre) med Outlander P-Hev teknik. Klart är även att den ska säljas i Tyskland. Så det är väl inte alls otroligt att Nya Outlandern även ska säljas i Europa men i Sverige så ryktas det att generalagenten är uppsagd och i sin tur även återförsäljarna. Mitsubshi europa sålde nära 150 000 bilar 2019.

#8 • Uppdaterat: 2020-12-14 22:48
Svenrune

Och rätt laddad o körd är den alla dagar i veckan bättre än alla lågbyggda sedaner och
kombis diesel- och bensinbilar.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.