Nästa artikel
Nya BMW 4-serie avslöjad – med massiva grillen
Nyheter

Nya BMW 4-serie avslöjad – med massiva grillen

Publicerad 1 juni 2020
De första bilderna på nya BMW 4-serie har dykt upp på nätet.

BMW har inga planer på att tona ned den allt större grillen på nya modeller – snarare tvärt om. Det står klart sedan de första läckta bilderna på nya BMW 4-serie dykt upp på nätet.

Redan under tisdagen ska BMW officiellt visa upp nya generationen 4-serie, som precis som tidigare ska bli en sportigare version av 3-serien med coupé- eller cabrioletkaross. Men redan nu har alltså de första bilderna på vad som verkar vara nya 4-serien publicerats på ett Instagramkonto.

Som vi kan se har BMW gjort verklighet av konceptbilen Concept 4 som visades upp i september förra året och som bjöd på två enorma och vertikala ”BMW-njurar” i fronten.

Allt större grillar

BMW:s grillar har vuxit sig allt större de senaste åren, något som designavdelningen fått både beröm och kritik för. På 7-serien och nya suven X7 har grillen antagit extrema proportioner men BMW har gjort klart att jättegrillarna är här för att stanna.

– Alla som älskar BMW kommer vänja sig. Folk som klagar är oftast inte våra kunder, har designchefen Domagoj Dukec sagt i en intervju med Autoblog.

BMW 4-serie bygger på märkets så kallade CLAR-plattform och kommer även som laddhybrid, även om den versionen förmodligen dröjer. 

Du kan läsa de första tekniska detaljerna om nya 4-serien här.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-06-01 11:34
Svenne60

Det har gått utför för BMW kvalitetsmässigt sedan länge, minns t.ex. kamkedjorna som leder till motorras, alla nya delar i plast som inte håller för tidens tand, dyra verkstadsräkningar med mera. Och nu det här med groteska grillar. Tror det är fel att de som inte klagar ändå inte är BMW kunder. I någon mån kan det vara sant eftersom många köper BMW pga. prestige, inte för bilen som sådan. Har nu min tredje och garanterat sista BMW.

#2 • Uppdaterat: 2020-06-01 12:13
Elbilisten

"Folk som klagar är oftast inte våra kunder". Precis, och vem vill ha nya kunder...

#3 • Uppdaterat: 2022-02-14 20:27
Gäst (ej verifierad)

Den var allt bra lik en bäver.

#4 • Uppdaterat: 2020-06-01 12:58
1

Idioter

#5 • Uppdaterat: 2020-06-01 13:27
N-iklas

BMW har väl aldrig varit kända för toppkvalitet i fråga om "att inte gå sönder", utom möjligen några år i slutet av 90-talet.

Uttalandet om designen handlar säkert om att förstärka image, "vi som kör BMW är uppblåsta, skrytsamma, arroganta och skiter fullständigt i resten av världen och vad ni nollor kan tycka och tänka" förmodligen har BMW någon hemlig intern uppgift som säger att det huvudsakligen är sådana som köper BMW och då antar man förmodligen att ett sådant budskap i hemlighet mottas med stor tillfredsställelse hos denna kundkategori.

Image är ju det som håller försäljningen uppe.

#6 • Uppdaterat: 2020-06-01 16:32
Optimus

Tror mer att de anpassar sig till världens största bilmarknad, asien(bl.a Kina). Där skall det vara stora grillar. Europa är bara en flugskit i sammanhanget, för att inte tala om Sverige, en nysning eller antal bilar i volym gjorda på en kafferast.

#7 • Uppdaterat: 2020-06-01 20:32
saabnisse

Men ful är den!

#8 • Uppdaterat: 2020-06-01 21:00
Apex

Kanske ser bättre ut IRL, men på bilderna är den hemsk.

#9 • Uppdaterat: 2020-06-01 22:42
Henrik-Andersson

Man skulle kunna tro att biltillverkare valde att minska ner grillarna för att få dem att verka moderna...och så gör de tvärtom ! BMW är inte ensamma, Lexus är klassledande .

Elbilar behöver inte något luftinsläpp alls för motorns skull. Fossildrivna bilar med hög termisk effektivitet behöver knappast heller gigantiska kylar.

Nu ser de ut som förhistoriska monster där känslan blir att under huven sitter en gjutjärnsspis där 90 procent av bränslet behöver kylas bort och resterande 10 procent driver fram bilen.

Helst ska där sitta ett jättestort avgasutblås (modell stuprör) också !

#a • Uppdaterat: 2020-06-02 09:27
1

BMW:s grillar är hemska och groteska, Lexus är stora men snygga, tycker jag.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.