Nästa artikel
BMW 4-serie: Första detaljerna om nya modellen officiella
Nyheter

BMW 4-serie: Första detaljerna om nya modellen officiella

Publicerad 30 april 2020
Toppmodellen bortsett från M4 får mildhybridteknik för bättre skjuts från stillastående.

För några år sedan bytte coupé- och cabrioletversionerna av BMW 3-serie namn till 4-serien. Nu är det snart dags för en helt ny generation och BMW har avslöjat de första detaljerna om M440i – alltså toppmodellen, om vi bortser från kommande BMW M4.

Än så länge har BMW inte släppt på maskeringen helt utan envisas med att dra ut på lanseringen och visa upp ett maskeringstejpat exemplar. Men den officiella premiären ligger inte långt borta.

Precis som i flera andra BMW-modeller växer grillen en aning även om den inte blir lika gigantisk som på vissa andra modeller. I fronten syns också de smalare strålkastarna som även känns igen från 3-serien och ansiktslyfta 5-serien som nyss läckt ut på nätet.

Men mest intressant är det som finns under huven. BMW M440i får en rak turbosexa som kallas B58 med 374 hästkrafter. Motorn har mildhybridteknik med ett 48-voltssystem och största skillnaden mot gamla 4-serien blir att hybridsystemet ska ge betydligt bättre skjuts från stillastående. Fyrhjulsdriftssystemet xDrive blir standard.

Eventuellt kan även förbrukningen sänkas en aning men det lär inte vara högsta prioritet bland köparna som slår till på den här bilen.

BMW gör också klart att 4-serien ska upplevas som sportigare än 3-serien att köra trots att de flesta av komponenterna under skalet delas mellan modellerna. BMW 4-serie får bredare spårvidd, styvare kaross och lägre tyngdpunkt.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-05-03 11:03
Carl Trefalt

Mildhybrid brukar bara sänka bränsle törsten ytters marginellt.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.