Nästa artikel
Nästan alla Volvomodeller kan uppdateras via nätet
Nyheter

Nästan alla Volvomodeller kan uppdateras via nätet

Publicerad 8 april 2022
Nu lämnar Volvo det egenutvecklade systemet Sensus. Det nya infotainmentsystemet kan uppdateras över nätet.

Det har tagit lång tid för biltillverkarna att införa möjligheten att uppdatera bilens mjukvara via nätet, istället för att bilägaren ska behöva åka in till verkstaden. Tesla var tidigt ute med tekniken som först de senaste åren börjat breda ut sig även hos andra tillverkare.

Volvo Cars uppger nu att alla nya modeller från och med årsmodell 2023, utom vissa varianter av XC40, har möjlighet att uppdatera mjukvaran på distans.

– Detta är en viktig milstolpe: vi uppdaterar nu bilar av alla modeller på merparten av våra marknader, och ger på så sätt allt fler kunder tillgång till fördelarna med kontinuerliga fjärruppdateringar, säger produktchefen Henrik Green.

De helt eldrivna Volvomodellerna samt XC60, S90 och V90 har haft tekniken sedan tidigare. Nu införs den även på XC90, S60 och V60. Bilarna har ett nytt infotainmentsystem som bygger på teknik från Google, och därmed skrotas Volvos egenutvecklade system Sensus.

Den senaste uppdateringen av systemet som även Polestar 2 fått ta del av innebär att bilägarna bland annat får bättre möjligheter att ställa in klimatanläggningen i förväg. Dessutom uppdateras funktionerna i mobilappen, något som många Volvoägare klagat på.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (10)

  • 14 april 2022 Hej! Jag har två st nya…
  • 9 april 2022 Christer skrev: Ja då har…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.