Nästa artikel
Polestar 2 uppdateras – här är nyheterna som är på gång
Nyheter

Polestar 2 uppdateras – här är nyheterna som är på gång

Publicerad 30 mars 2022 (uppdaterad 30 mars 2022)
Polestar 2 ska få uppdaterad mjukvara med viktiga buggfixar och några mindre ändringar hårdvarumässigt.

Många Polestar-ägare har haft problem med bilens uppkoppling. I vissa fall har bilen inte gått att ansluta till nätet och det ställer till problem både för bilens infotainmentsystem och kopplingen till mobilappen. Ägarna har också klagat på att den fjärrstyrda kupévärmaren inte fungerat som den ska, särskilt inte under vintern när funktionen behövs som mest.

Nu ska en stor uppdatering skickas ut till Polestar 2 av modellår 2021 och 2022. Den innehåller en ny version av operativsystemet Android och flera andra uppdateringar. Uppkopplingen ska nu vara stabilare, lovar Polestar, och även radiomottagningen ska vara bättre. När föraren byter profil i systemet ska navigationssystemet inte tappa GPS-positionen som i dag.

I mobilappen ska bilens batterinivå visas medan den laddas och funktionen som kan värma upp eller kyla ned kupén i förväg ska fungera bättre.

Från en engelsk Polestar-grupp på Facebook kommer också uppgifter om flera mindre nyheter som kommer dyka upp på modellår 2023 av Polestar 2 som börjar byggas senare i år. Det handlar om några mindre förändringar i lackfärger och läderklädsel samt nya fälgar. Dessutom får den som väljer Polestar 2 Performance en motoreffekt på 476 hk utan att behöva välja ett uppgraderingspaket som i dag.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.