Nästa artikel
Mjukvarufel kan slå ut bakljusen på Tesla
Nyheter

Mjukvarufel kan slå ut bakljusen på Tesla

Publicerad 2022-11-22 15:15
En uppdatering av mjukvaran ska åtgärda problemet med att bakljusen kan slås ut på Tesla Model 3 och Model Y.

Ett mjukvarufel riskerar att slå ut bakljuset på vissa Teslamodeller. Det berör mer bestämt Tesla Model 3 som tillverkats mellan den 19 oktober till den 5 november i år samt Model Y tillverkade mellan 24 maj 2020 till 9 november 2022.

Tesla blev varse om problemet, som beskrivs som ”mycket begränsat”, under oktober. De rapporter som då nådde tillverkaren var att just bakljusfunktionen i sig kunde sluta att fungera, medan övrig bakre belysning som blinkers och bromsljus ännu var i funktion.

Totalt omfattas 321 628 fordon i åtgärdsplanen som Tesla tagit fram. Någon traditionell återkallelse är det inte tal om, utan allt ska enligt uppgift kunna hanteras på distans. Tesla skickar helt enkelt ut en uppdatering av mjukvaran till berörda bilar.

Åtgärdskampanjen blir dock den tredje för Tesla inom loppet av en månads tid. Redan tidigare har tillverkaren också vidtagit åtgärder för mjukvarufel på sammanlagt 40 000 Model 3 och Model Y, där ett mjukvarufel riskerade att störa styrservon. De har också genomfört en åtgärdskampanj som berör krockkuddar i 30 000 Model X.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.