Nästa artikel
Kinesiska Maxus ska lansera två nya elbilsmodeller
Nyheter

Kinesiska Maxus ska lansera två nya elbilsmodeller

Publicerad 30 maj 2022
Maxus ska börja sälja två nya elbilar framöver. Bland annat är en eldriven pickup på ingång.

Kinesiska bilmärket Maxus som ingår i samma jättekoncern som MG har börjat sälja en eldriven familjebuss i Sverige. I vår provkörning av Maxus Euniq MPV berömde vi utrymmen och utrustningsnivå, men räckvidden och ljudnivån fick kritik.

Märket har också lanserat flera eldrivna transportbilar och suv-modellen Maxus Euniq 6. I nuläget finns märket hos 32 svenska återförsäljare eller verkstäder.

Snart ska modellprogrammet utökas med två nya modeller. Först ut är Maxus Mifa 9 där förkortningen står för ”Maxus Intelligent Flexible Architecture”. Det blir en utmanare till Volkswagen ID.Buzz med plats för upp till sju personer.

Modellen får bakhjulsdrift, elmotor på 245 hk, batteripaket på 93 kWh och en räckvidd på 54 mil, men det är enligt den kinesiska NEDC-körcykeln och inte enligt europeiska WLTP.

Maxus Mifa 9 ska lanseras i Sverige under fjärde kvartalet 2022.

Vid sidan av familjebussen ska Maxus även lansera den eldrivna pickupmodellen eT90 (eller T90 EV som den också benämns). Den säljs även i en version med förbränningsmotor i Kina.

Den eldrivna pickupen blir tolv centimeter längre än Volkswagen Amarok och blir drygt 200 kilo tyngre. Den kinesiska versionen har 174 hk och begränsad toppfart på 105 km/tim, men den europeiska versionen förväntas få 204 hk och eventuellt också högre toppfart.

Batteriet är på 88 kWh och räckvidden enligt WLTP ligger på strax över 30 mil.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (14)

  • 12 juni 2022 saabnisse skrev: Men det…
  • 12 juni 2022 Men det behöver ju inte bli…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.