Bild
Nästa artikel
Hyr bil av din näste

Hyr bil av din näste

Nyheter

Massor av bilar står still när de hade kunnat användas. Ett nytt företag administrerar biluthyrning mellan privatpersoner.

Hur mycket använder du egentligen din bil? Hundratusentals bilar lever i en verklighet där de för det mesta står parkerade. Enligt en engelsk undersökning står bilar still inte mindre än 97 procent av tiden. Ett nytt företag som heter Flexidrive vill ändra på det genom att administrera biluthyrning privatpersoner emellan.

Redan nu finns flera hundra bilar registrerade. En bilägare som vill hyra ut sin bil lägger ut den på Flexidrives hemsida, sätter pris på uthyrningen och lämnar tekniska uppgifter. Felxidrive kontrollerar sedan mot vägtrafikregistret att bilen är besiktigad, försäkrad och skattad.

Rekommenderat pris
Sedan är det upp till den som vill hyra bilen att höra av sig. Bilägaren ska lämna svar inom tio timmar, och kan självfallet neka om han eller hon behöver bilen själv eller inte vill hyra ut till föraren.

Flexidrive samarbetar med If skadeförsäkring om en flexiförsäkring, som kompletterar den vanliga försäkringen och ger extra skydd åt den som hyr bilen.

Det är ägaren som bestämmer vad det kostar att hyra bilen, men Flexidrive rekommenderar 80-200 kr/tim för stadsbilar, 100-300 kr/tim för familjebilar och 250-1 000 kr/tim för premiumbilar. För den som hyr tillkommer försäkringspremie.

Diskutera: Kan du tänka dig att hyra ut din bil?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
2011-08-04 16:59

Är redan med där så ja jag kan tänka mig att hyra ut min bil ;).

#2
2011-08-04 18:12

Nej, min nästa bil behöver stå och laddas upp på natten!

Vilken kontroll görs av de som vill hyra, tex att de har körkort och inte har gjort en massa trafikförseelser?
Vad händer när någon gör en förseelse i en bil som är hyrd av en privatperson?
Vad gäller vid oaktsamhet?
EN bra idé för övrigt, men LITE mer info kan man ju önska innan man kan ta beslut om man är intresserad eller inte!

#3
2016-11-29 09:36

Ser att det här är ett gammalt inlägg men jag tycker att tjänster inom delningsekonomin är aktuellare än någonsin just nu. Jag kan definitivt tänka mig att hyra ut min bil eftersom den just står stilla så otroligt mycket för att inte prata om hur mycket bilen kostar. Men det är givetvis viktigt att man ska känna sig trygg med att hyra ut sin bil. Det har dykt upp en ny tjänst som heter Ridebite som fungerar ungefär som Flexidrive. Jag har inte provat deras nya tjänst men om det är någon som är intresserad så hittar ni dom här https://www.ridebite.com

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.