Bild
Nästa artikel
Nya appar för den bilfrälste

Nya appar för den bilfrälste

Nyheter

Sök i Transportstyrelsens bilregister eller få hjälp att översätta knepiga tyska biltermer. Två nya bilappar har lanserats.

Nya iPhone- och iPad-appen Fordonsfakta lär framför allt vara till nytta för den som vill söka i Transportstyrelsens bilregister, till exempel vid köp av en begagnad bil. Informationen som söks fram kan också sparas lokalt på enheten för senare användning.

Med appen Fordonsfakta kan användaren även kolla upp ägarinformation och information om besiktningar för en bil. Till sina sökresultat kan man spara egna anteckningar.

För den som ofta befinner sig i tyskspråkiga bilmiljöer men har problem med bilterminologin kan nu räddningen vara nära. Tysk-svensk bilteknisk ordlista kommer nämligen till iPhone, och framöver även till Androidtelefoner.

Här hittar användaren översättningar till 8 000 sökord som kan dyka upp när han eller hon har att göra med bilar och trafik.

Diskutera: Vad för slags bil-app skulle du vilja se?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
2011-07-27 10:50

Laddade ner appen Fordonsfakta... och vilken kanonapp! Så fort jag undrar något om en bil så kan jag kolla upp varenda detalj, snabbt och enkelt. Och man kan lägga in egna bilder - hur bra som helst när man är och kikar på begagnat. Rekommenderas varmt :)

#2
2011-07-27 13:20

Iphone-appen Bilregistret gör exakt samma sak som Fordonsfakta.
Appen Bilpriser.se är också bra att ha.

Jag skulle vilja se en app från Vi Bilägare där man kan söka på och läsa tester som gjorts. Det skulle vara ett mycket bra komplement till de ovanstående.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.