Bild
Nästa artikel
Plåta plåten – få pris

Plåta plåten – få pris

Nyheter

Ett svenskt företag har lanserat appen för dig som är vetgirig. Fotografera en bils registreringsskylt så vet du snart vad bilen är värd.

Tänk dig att du promenerar gatan fram i godan ro. Plötsligt ser du en bil som ger habegär. Du vill veta lite tekniska data på modellen och du undrar vad den kan vara värd.

Som iPhone-ägare kan du få hjälp. Bilpriser.se har i dag lanserat världens första app för att fotografera registreringsskyltar och genom bilden få all information om bilmodellen, inklusive marknadspris.

Informationen hämtas från en databas som i dagsläget har värderingar på över 9 000 bilmodeller och 80 000 modellversioner.

– Det är ofta ute på gatan man blir inspirerad av en ny bil. Men det är inte säkert att man känner till modellen eller orkar skriva upp vad den heter för att hämta information på nätet. Genom vår app så får du all information direkt i handen, samtidigt som den sökta bilmodellen sparas automatiskt, säger Mathias Björkman, vd för Bilpriser.se.

Den generella värderingen kan sedan detaljeras av användaren som kan ange med antalet körda mil, utrustningsnivå och vilket tillvalspaket som är aktuellt. Det går också att få viss teknisk information om bilen och jämförelser av bilförsäkringar och billån.

Appen kostar sju kronor och kan även användas utan kamerafunktionen. Det går nämligen lika bra att ange ett registreringsnummer manuellt. Du hittar appen genom att söka på bilpriser.se.

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
Peter55
2011-02-28 17:24

Kanon bra för tjuvarna. "Jättesmart"

#2
SMH
2011-02-28 17:47

tror dock att en biltjuv har rätt god uppfattning av en bils värde, spec idag när det krävs visst jobb för att ta sig in och starta en modern bil?

#3
emellertid
2011-02-28 18:56

Den här appen måste man ju bara ha

#4
2011-02-28 21:38

Men den funkar ju inte på min bil :=(

#5
JohnCoffey
2011-03-01 08:34

Vilket skrot. snacka om att försöka lura folk.
"Tänk dig att du promenerar gatan fram i godan ro. Plötsligt ser du en bil som ger habegär. Du vill veta lite tekniska data på modellen och du undrar vad den kan vara värd" vill man ? " orkar skriva upp?
Tycker det är uselt av ViB att ens skriva om skit som denna app, men ni kanske får den gratis.

#6
2011-03-01 10:43

@ JohnCoffey: Nej, vi har inte testat denna app, varken fått den gratis eller betalt för den. Men vi kanske ska göra ett stort test om du är intreserad?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.