Bild
Nästa artikel
Viltolyckor markeras på karta

Viltolyckor markeras på karta

Nyheter

Nu finns en ny karttjänst för den som vill undvika kollisioner med vilda djur ute på vägarna.

Nationella viltolycksrådet har lanserat en ny karttjänst på sin hemsida. Där märks platserna där viltolyckor har ägt rum ut. Kartan bygger på viltolyckor som rapporterats in av jägare och inkluderar alla olyckor sedan 2010, förutsatt att en jägare varit där.

När en ny olycka rapporteras in i Nationella viltolycksrådets databas kommer kartan automatiskt att uppdateras.

För att få fram informationen ska man skriva in var resan ska börja respektive sluta, samt vilken eller vilka typer av vilt man vill se olycksstatistik för. Då får man se på kartan vart viktolyckor har skett tidigare. Kartan går även att zooma för att visa precis vart olyckorna ägt rum.

Genom tjänsten hoppas Nationella viltolycksrådet att förare konsulterar kartan och skärper uppmärksamheten på olycksdrabbade sträckor.

Enligt Nationella viltolycksrådets statistik är olyckor med rådjur överlägset vanligast. Hela 15 004 olyckor har skett med rådjur hittills i år, att jämföra med älgen som varit inblandad i näst flest olyckor, 2 553 stycken.

Kartan finn på www.viltolycka.se/viltolyckskarta.

Diskutera: vad tycker du om viltolyckskartan?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
mcregor
2011-07-18 16:33

Hej,
Med de nya online-funktioner som finns i en del GPS-navigatorer så vore det ju käckt om man kunde få denna olycks-info direkt i sin navigator när man är ute och kör. Annars är nog informationen av begränsat värde tyvärr för att gå in på nätet, söka ut och skriva ut lär knappast bli gjort. Inte av mig i alla fall - man är ju tyvärr lite lat.
Hälsningar
Roger

#2
2011-07-18 17:02

Nog borde väl en journalist på Vi Bilägare veta att det heter "var resan ska börja..."
Bristande korrekturläsning eller...?
KJ

#3
2011-07-19 09:53

kjell39: har rättat till missen. Tack för påpekandet!

/Kevin Carlsson, Tillförordnad webbredaktör

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.