Bild
Nästa artikel
Bilden visar dagens Civic Type-R, inte nästa generation som presenteras 2022.
Bilden visar dagens Civic Type-R, inte nästa generation som presenteras 2022.

Honda Civic Type-R går mot strömmen – smiter undan elplanerna

Nyheter

Nästa generation av Hondas prestandamodell fortsätter med bensinmotor utan någon hybridteknik.

Precis som många andra biltillverkare har Honda beslutat att börja fasa ut förbränningsmotorerna och ersätta dem med olika form er av eldrift.

Senast i slutet av nästa år ska samtliga Hondas modeller på den europeiska marknaden vara elektrifierade på något sätt. Det kan handla om antingen elbilar eller olika typer av hybrider. Den tidplanen snabbades på för ett drygt år sedan och slutdatumet för bilmodellerna utan elteknik flyttades då fram från 2025 till 2022.

– Det beror på hur snabbt reglerna, marknaden och kundbeteendet ändras i Europa, sa Tom Gardner, Europachef på Honda, när beskedet kom.

Men redan nu avslöjar Autocar att en av märkets modeller verkar komma undan elektrifieringen. Det är prestandamodellen Civic Type-R där Honda tvärt emot många konkurrenter inte väljer att erbjuda någon hybridteknik utan istället fortsätta med en vanlig turboladdad bensinmotor.

När nya generationen Honda Civic Type-R visas upp 2022 blir den alltså en av märkets absolut sista modeller med enbart förbränningsmotor. Den ska också få betydligt modernare interiör med bättre kvalitetskänsla.

Läs också: Honda ska sluta sälja förbränningsbilar utan hybridteknik

Taggar: Nyheter, Honda

Kommentarer

#1
2021-01-12 17:19

Bra att sportbilen går på bensin.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.