Bild
Nästa artikel
Honda ska sluta sälja förbränningsbilar utan hybridteknik

Honda ska sluta sälja förbränningsbilar utan hybridteknik

Nyheter

Snart blir alla Hondamodeller elektrifierade på något sätt.

Honda ska fasa ut modeller med enbart förbränningsmotor på den europeiska marknaden till slutet av 2022. Det innebär att Honda enbart kommer sälja elbilar och olika former av hybrider.

– Hondas modellprogram kommer vara en kombination av helt eldrivet och hybriddrivet, säger märkeschefen Ian Howell till Autocar.

Han gör klart att Honda inte bara tror på batterielbilar i framtiden – märket ska även satsa på syntetiska bränslen och vätgas. Men på kort sikt för bilköpare i Europa är det alltså batterielbilar och hybrider som gäller framöver, även om Ian Howell erkänner att hybridbilar har sina begränsningar.

– De tar oss inte hela vägen och det är därför vi ser dem som en övergångslösning som tar oss till en punkt där batteritekniken och laddinfrastrukturen båda finns på plats, säger han.

Honda har redan flera hybridmodeller i programmet men än så länge bara en elbil, i form av småbilen Honda e.

Läs också: Hondas uppstickare brädar tyskarna på hemmaplan

Taggar: Nyheter, Honda

Kommentarer

#1
2020-12-04 10:12

Det är väll bra utifall bilarna också blir snålare vid verklig körning.

#2
2020-12-04 16:59

Hondas elmotorer verkar dra mycket el.

#3
2020-12-07 14:25

Hybriddrift är dåligt för miljön ! För att bilarna får mycket kortare livslängd jämför med förbränningsbilar, därför att de skrotas tidigt för att de är så komplicerade och därför så dyra att reparera så att några större reparationer lönar sig inte. Produktion av nya bilar kräver råmaterial och resurser.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.