Nästa artikel
Honda Civic i ny generation – här är första bilderna
Nyheter

Honda Civic i ny generation – här är första bilderna

Publicerad 18 november 2020 (uppdaterad 18 november 2020)
Hondas globala storsäljare lanseras snart i en ny generation. Så här ser den ut.

Honda har visat upp en ny generation av klassiska modellnamnet Civic. Även om det fortfarande rör sig om en prototyp är det i princip så här modellen kommer se ut när den börjar säljas.

Elfte generationen Honda Civic ska upplevas som bredare, lägre, lyxigare och modernare än den utgående modellen. Den ska först lanseras i USA under våren 2021 som sedan, och det är den versionen som nu har visats upp. Senare kommer den även med halvkombikaross och i prestandaversionen Civic Type R.

Designen känns delvis igen från dagens modell men ska alltså upplevas som lyxigare och skarpare. Prototypen är lackerad i en färg som kallas Solar Flare Pearl.

Än så länge finns inga officiella interiörbilder, men det finns en skiss som visar att nya Civic får en minimalistisk interiör med 9-tums infotainmentskärm, digitala instrument, ”dolda” ventilationsutblås och färre knappar än i dagens generation. Vi får heller inte veta några tekniska detaljer kring motorer eller drivlinor.

Honda Civic har länge varit en av USA:s mest sålda modeller men här i Sverige är den inte riktigt lika populär.

Läs också: Honda tar hjälp av Tesla för att klara utsläppsmålet

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-11-18 14:42
K_Klabbe

Älskade min Civic -07, något bullrig annars toppen på alla sätt. Men blir det några spännande drivlinor till denna, eller är det bensinturbo som gäller fortfarande?

#2 • Uppdaterat: 2020-11-18 14:53
Optimus

Har ägt en CR-V och en HR-V. Bra bilar rent kvalitetsmässigt båda, men tycker att Honda ligger efter när det gäller instrumentpanel och infotainment. Känns gammalt redan när de lanserar en ny modell. Tittar man på denna, så känner jag likadant. En instrumentpanel som hämtat från 5 år bakåt i tiden. Visst det finns allt som man behöver, men det är absolut inget lyft gentemot konkurrenterna. Lite tråkig faktiskt.

#3 • Uppdaterat: 2020-11-18 17:08
Carl Trefalt

Honda Civic kanske blir populär som hybridbil.

#4 • Uppdaterat: 2020-11-18 17:27
saabnisse

Det var en riktig fläskläpp den fått!
Men inredningen verkar trevlig, ren och snygg med riktig ratt.

#5 • Uppdaterat: 2020-11-18 18:46
Saabium

Hondas sikte är inställt på USA-markanden.

#6 • Uppdaterat: 2020-11-18 21:13
StefanH STHLM

Det positiva jämfört med nuvarande generation är väl att den inte ser krockad ut redan som ny, men designen ser inte fräsch ut.
Fronten böjer sig neråt framåt på något konstigt sätt?

#7 • Uppdaterat: 2020-11-18 22:14
Tobo

Första Civic på många år som inte kommer vara tillverkad i England, då fabriken i Swindon läggs ned när produktionen av nuvarande Civicgeneration upphör.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.