Nästa artikel
Hondas nya elbil visad – men bara för kinesiska köpare
Nyheter

Hondas nya elbil visad – men bara för kinesiska köpare

Publicerad 29 september 2020 (uppdaterad 29 september 2020)
Honda har visat upp en ny konceptbil som visar hur nästa elbil kan se ut.

Elbilen Honda e har väckt en hel del uppmärksamhet, inte minst på grund av den annorlunda designen och de små kamerabackspeglarna längs sidorna. Men också på grund av att den har relativt kort räckvidd i förhållande till sitt pris.

Nästa elbil från Honda verkar bli en suv, och den förhandsvisas nu i form av en konceptbil kallad Honda SUV e:concept.

Det handlar om en tvådörrars crossover med eldrift som också får mjukvaruuppdateringar via nätet och den senaste tekniken för att göra bilen delvis självkörande.

Det finns än så länge inga tekniska detaljer kring Honda SUV e:concept och i första skedet verkar den bara lanseras i Kina, men på sikt är det förstås inte otroligt att Honda lanserar någon form av elsuv även i Europa.

Läs också: Hondas överraskande besked: Fysiska knappar på väg tillbaka?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2020-09-29 14:10
LeifV

Ingen större fara om Sverige blir utan -marknaden för det här marknadssegmentet, dvs en bra bit över halvmiljonen är inte helt oändlig...

#2 • 2020-09-29 14:16
Henrik M

Leif: Och vem har sagt att den skulle hamna en bra bit över halvmiljonen? Tycker den ser ut att vara o klass med Mazda:s elbil samt runt Kona. Så en bra bit under halvmiljonen skulle jag nog säga och där är det väldigt många som handlar bil.

#3 • 2020-09-29 15:02
Styggavargen

Tvådörrars ...hmm.. Mazda fintade bort sig själv med sina konstiga bakdörrar på sin första elbil. Att det skall vara så svårt att bygga en helt vanlig elbil som är normal?

#4 • 2020-09-29 17:14
Pi

När den lilla Honda-e börjar på runt 370.000 kr så är det nog ingen vild gissning att denna modell, om den skulle dyka upp, skulle kosta runt 500.000 kr..

#5 • 2020-09-29 18:16
Carl Trefalt

El Hondan ska bara säljas i Kina, den är bara 2 dörrars. Ointressant för resten av Världen.

#6 • 2020-09-29 20:26
saabnisse

Nu är det ju ett koncept och det tycker jag är bra, den ser lite klumpig ut.
Men ide'n med två dörrar är inte så tokig, alltför många åker omkring med ett baksäte som kan vara bra att ha, men som väldigt sällan används.
Problemet kan ju vara att dörrarna blir lite onödigt stora och där har ju Mazda använt sig av en gammal genial lösning, istället för stora dörrar har man normalstora och öppnar resten vid behov!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.