Bild
Nästa artikel

Geely har pengarna

Nyheter

Geely har finansieringen klar och vill köpa 100 procent av Volvo, det säger en talesman för den kinesiska biltillverkaren i dag.

Det är imorgon exakt en månad sedan Ford meddelade att Geely är förstaval i förhandlingarna om Volvo Personvagnar.

Finansiering klar
Nu berättar Yuan Xiaolin, en talesman för Geely, till Bloomberg News att all finansiering för en eventuell affär finns på plats.

Dessutom säger han att Geely kommer att lägga ett bud för att köpa 100 procent av Volvo.

14 miljarder
En summa som kommit på tal i dessa sammanhang är att Geely erbjuder 14 miljarder kronor för Volvo. Dessa siffror är dock obekräftade.

Tyst från övriga spekulanter
I måndags kunde Vi Bilägare rapportera om att konsortiet Crown under denna vecka kommer att lägga ett bud på Volvo. Detta skulle innebära att Geely i detta sena skede i förhandlingarna får en ny konkurrent..

Men sedan dess har det varit tyst från Crown.

Inte heller den tidigare spekulanten Konsortium Jakob har offentliggjort något bud.

Diskutera: En affär med Geely tycks komma allt närmre. Bra eller dåligt?
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Jens Lind
2009-11-27 12:41

Det som är bra är att det äntligen kan bli klart.

#1
EMILSSON
2009-11-27 13:04

Hoppas det blir av, är så jävla trött på tjatet om vem som ska köpa Volvo och Saab.

#1
Sven Gyltén
2009-11-27 20:03

Volvo och SAAB! Alla trumfkort har kineserna i sina händer. Denna nation är nu kanske den starkaste vi kan skåda i världen. De behärskar snart alla viktiga områden inom alla branscher. Deras finansiella styrka är enorm. Snart för västvärlden bara se på.

#1
Larsson
2009-11-28 20:33

Dåligt, jag tycker inte om Kina. Kopierar, respekterar ej utländska patent, bedriver slavarbete och bidrar till ÖKADE utsläpp genom att inte bry sig eller lära sig av misstag. Det som kommer hända är vad jag tror att Saab kursar, dock så kommer fabriken i Trollhättan att tas över av andra. Nya arbetstillfällen dvs. Volvos fabrik (om Geely tar över) kommer att läggas ner och flyttas till Kina på sikt. En marknad öppnar sigi Kina men vem vinner på det? Inte är det Sverige iaf utan vinsten går direkt till dom i Kina Det är med sorg jag ser på när den Svenska fordonsindustrin fallerar men så ligger det till tyvär!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.