Bild
Nästa artikel

Geely i Sverige

Nyheter

Representanter från kinesiska Geely är nu i Sverige för att träffa Ford, Volvo, facken och regeringen.

Enligt Sveriges Radio kommer i dag representanter från kinesiska Volvospekulanten Geely till Sverige. Geelys ordförande och tillika ägare Li Shufu uppges vara en av besökarna.

Anledningen till Sverigevisiten är självklar - att fortsätta med förhandlingarna inför en eventuell affär med Ford.

Träffar regeringen
På dagordningen står bland annat möten med Ford och Volvo, samt facken och regeringen, i både Göteborg och Stockholm.

Ett ämne som ska avhandlas, rapporterar Sveriges Radio, är Volvos patent och tekniklösningar. Hur ska dessa marknadshemligheter skyddas från kopiering och överföring till Kina?

Ford har tidigare hänvisat till att detta inte blev något problem när bolaget 2008 sålde Jaguar och Land-Rover till indiska Tata Motors.

"Volvo behåller teknikrättigheter"
Ytterligare en fråga att ta ställning till är rättigheterna till varumärket Volvo. Omständigheterna försvåras med tanke på att AB Volvo, som tillverkar bland annat lastbilar och bussar, äger hälften av varumärket.

I går kunde Vi Bilägare rapportera att Volvo får behålla rättigheterna för sin teknik, men att Geely samtidigt får använda sig av den.

Detta är sannolikt en fråga som kommer att diskuteras i Sverige i dag.
Taggar: Nyheter
Geely i Sverige

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.