Nästa artikel
Fortsatt brandrisk i BMW – tre elbilar återkallas
Nyheter

Fortsatt brandrisk i BMW – tre elbilar återkallas

Publicerad 23 september 2022
BMW måste återkalla tre elbilsmodeller som i värsta fall kan börja brinna.

BMW har drabbats av flera allvarliga batterifel i de laddbara bilarna under de senaste åren. Vi Bilägare har till exempel skrivit om laddhybrider som kan börja brinna på grund av ”kontaminerade” batterier, men även många dieselbilar har börjat brinna på grund av ett fel i EGR-systemet.

Nu är det dags igen. Elbilen BMW i4, suven iX och helt nya lyxlimousinen i7 ska alla återkallas för ett tillverkningsfel i högvoltsbatteriet. I värsta fall kan bilarna börja brinna.

Bilarna som kan vara drabbade av problemet har byggts under relativt lång tid, från den 5 juli 2021 till den 8 juli 2022. Bilarna ska tas in för kontroll på verkstad.

BMW i Sverige väljer som tidigare inte att kalla det hela för en återkallelse utan för en ”teknisk kampanj”. I Sverige är det ”mindre än 30 exemplar” av i4 och iX kunder som omfattas, enligt Carl Lindwall som är informationschef på svenska BMW.

– Alla bilar står redan på verkstad hos våra återförsäljare så inga bilar som omfattas av kampanjen är ute hos några kunder, säger han.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 25 september 2022 Grosser - eller mitt förslag…
  • 25 september 2022 L. Mäkinen skrev: Snälla nån…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.