Bild
Nästa artikel
BMW återkallar laddhybrider – batteriet kan kortslutas

BMW återkallar laddhybrider – batteriet kan kortslutas

Nyheter

Ett allvarligt produktionsfel kan i värsta fall leda till kortslutning i hybridbatteriet i BMW:s modeller. Ägarna ska kontaktas ”omedelbart” och avråds från att ladda sina bilar.

I förra veckan kom beskedet att Ford stoppar leveranserna av laddhybridenen Kuga med omedelbar verkan. Anledningen är att åtminstone fyra bilbränder inträffat och ägarna rekommenderas att inte ladda sina bilar.

Nu har en liknande händelse inträffat hos BMW, som återkallar en mängd olika laddhybridmodeller. Även leveranserna till nya kunder stoppas tillfälligt. Inga bilbränder är dock rapporterade hos BMW.

Ett fel i produktionen innebär att leveranserna av 3-serie och 3-serie Touring, X1, X2, X3, X5, 2-serie Active Tourer, 5-serie och 5-serie Touring, 7-serie och Mini Countryman nu stoppas. Det gäller laddhybridversionerna, inte modeller med enbart förbränningsmotor.

Befintliga ägare ska också kontaktas ”omedelbart” för att få sin bil åtgärdad. Precis som hos Ford rekommenderas ägarna att inte ladda sina bilar.

Läs också: Ford Kuga Plug-in Hybrid stoppas – fyra bilbränder bekräftade

Fel i produktionen

En felaktig svetsning på högspänningsbatteriet togs inte bort helt under perioden 13 mars till 6 augusti 2020. I sällsynta fall kan det innebära kortslutning i högspänningsbatteriet, enligt BMW, som dock inte säger sig känna till att några olyckor inträffat.

Inspektionen på verkstad tar drygt en halvtimme men måste bilen repareras tar det längre tid än så. Det handlar totalt om 4 460 exemplar runt om i världen och vi söker just nu BMW för att få svar på hur många ägare som omfattas i Sverige.


De senaste åren har BMW haft problem även med dieselmotorerna i en mängd olika modeller. På grund av ett komponentfel kan dieselmotorerna i värsta fall börja brinna med allvarliga konsekvenser som följd.

Läs också: Plötsligt började hans BMW brinna

Taggar: Nyheter, BMW
Modellerna som omfattas

3-serie
3-serie Touring
X1
X2
X3
X5
2-serie Active Tourer
5-serie
5-serie Touring
7-serie
Mini Countryman

Återkallelsen gäller laddhybridversionerna, inte modeller med enbart förbränningsmotor.

Kommentarer

#1
2020-08-17 10:40

Går bra för BMW... Kvalitetskontroll och funktionskontroller innan bilarna släpps?

#2
2020-08-17 13:46

BMW är väl inte Dacia?
Kanske man kunde ha liite... högre krav på ett sådant bilmärke?

Men i varje fall, nu är det väl många BMW ägare som korkar upp champagnen och firar denna lyckliga tilldragelse, liksom Fordägarna nyligen.

#3
1
2020-08-17 13:54

Premium.

#4
2020-08-17 21:20

Ännu ett märke som tar ansvar för sina produkter och inte mörkar problemen.

Bra !

#5
2020-08-17 22:31

Elbilens svaghet är batterierna.

#6
2020-08-18 11:58

De borde VAG också ta efter!
Och inte dölja eller manipulera

#7
2020-10-16 11:21

Dock verka BMW till skillnad från Ford veta vad felet är och har en bra möjlighet att åtgärda det utan för mycke problem.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.