Bild
Nästa artikel
Nyheter

Fords ”laddänglar” ska laga strulande snabbladdare

Publicerad 2021-10-11 09:55 (uppdaterad 2021-10-11 10:02)
Ford har en ny satsning i USA som går ut på att laga snabbladdare som strular.

Snabbladdare för elbilar är ett hett ämne för diskussion i bilvärlden. Dels finns kritik om att antalet snabbladdare är alldeles för få, och vissa elbilister klagar också på att stationerna som finns är trasiga eller krångliga att använda.

Nu ska Ford köra igång ett intressant initiativ i USA. De ska skicka ut en ”armé” av så kallade ”laddänglar” som elbilisterna kan slå larm till om en laddare inte fungerar. Personalen kan sedan åka ut direkt till laddstolpen och reparera den, även om det inte är Ford som äger den.

– Det finns många laddstolpar där ute men några av dem är gamla och är inte så pålitliga som vi vill att de ska vara, säger Darren Palmer, chef för Fords elbilssatsning, till Automotive News.

Sura inlägg på sociala medier

Personalen åker runt i Ford Mustang Mach-E för att testa individuella laddare där det finns data som visar att laddarna inte alltid fungerar. Personalen kan också leta upp inlägg från besvikna elbilsägare på sociala medier för att hitta strulande laddare.

– Allt de ska göra är att åka runt och kolla laddarna för att se varför de strular.

Ford har lanserat nya elbilen Mustang Mach-E, och nästa år kommer även pickupmodellen F-150 Lightning som förväntas öka trycket på snabbladdarna ytterligare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 2021-10-12 21:14 (No subject)
  • 2021-10-12 09:54 Ja det är märkligt att det…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.