Nästa artikel
Ford Mustang Mach-E kan bli strömlös under laddning
Nyheter

Ford Mustang Mach-E kan bli strömlös under laddning

Publicerad 12 april 2021
Flera ägare till nya elbilen Ford Mustang Mach-E rapporterar problem med att 12-voltsbatteriet laddar ur.

Ford har problem med de första exemplaren av nyutvecklade elbilen Mustang Mach-E, som nyligen börjat levereras till amerikanska köpare.

Tidiga ägare rapporterar problem med att 12-voltsbatteriet laddar ur, trots att bilens högvoltsbatteri laddas upp. Bilarna kan inte startas utan blir stående, skriver The Verge.

Problemet ska vara mjukvarurelaterat och enligt Ford kan 12-voltsbatteriet laddas ur när högvoltsbatteriet laddas upp. Problemet ska bara drabba ”ett litet antal bilar”, enligt Ford, och buggen ska lösas med en mjukvaruuppdatering som skickas ut direkt till bilarna över nätet senare i år. Bilar som tillverkas nu ska inte vara drabbade av problemet.

Ford har haft en hel del problem i utrullningen av Mustang Mach-E. Den nya elbilen fastnade i kvalitetskontrollen tidigare i år vilket gjorde att de första köparna fick vänta lite längre på sin bil. Ford har tvingats återkalla Mustang Mach-E på grund av säkerhetsbälten som sitter för löst och även pausa försäljningen av bilens laddbox på grund av en bugg.

Ford är inte enda biltillverkaren som drabbas av 12-voltsproblem i sina elbilar. Även Hyundai och Volkswagen har haft liknande problem nyligen.

Läs också: Fords elbil fast i kvalitetskontroll – försenas igen

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.