Nästa artikel
Ford Bronco till Europa – men bara i ”begränsat antal”
Nyheter

Ford Bronco till Europa – men bara i ”begränsat antal”

Publicerad 2023-03-16 10:55 (uppdaterad 2023-03-16 11:21)
Ford vänder helt och väljer att lansera terrängbilen Bronco i Europa. Men priserna är ännu inte klara.

När Ford visade upp den nya generationen av ikoniska terrängbilen Bronco sommaren 2020 var beskedet att den inte skulle säljas i Europa.

Men nu gör Ford en helomvändning. Bronco kommer till Europa i ”begränsat antal”, uppger Ford i ett pressmeddelande. Men hur många bilar det handlar om är oklart, och exakt vilka länder som bilen ska säljas i är heller inte bekräftat. Det ska handla om ”utvalda europeiska marknader”.

Ford Bronco lanseras i utförandena Outer Banks och Badlands. Båda två har en 2,7-liters bensinmotor med dubbla turbo på 335 hk och 563 Nm, samt en tiostegad automatlåda.

Bilen har flera tekniska lösningar för terrängkörning, men Ford uppger också på sin sajt att terrängkörning utan tillstånd är olagligt i Sverige.

Priserna för Ford Bronco är inte klara, och det är heller inte utsläppssiffrorna som ligger till grund för fordonsskatten.

– Leverans till europeiska kunder kommer ske senare under 2023, säger Christoffer Strömberg, pr- och kommunikationschef på Ford i Sverige, till Vi Bilägare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.