Nästa artikel
Bekräftat: Svenska köpare blir utan nya Ford Bronco
Nyheter

Bekräftat: Svenska köpare blir utan nya Ford Bronco

Publicerad 17 augusti 2020
Fords terrängikon kommer i nytt utförande – men inte för svenska köpare.

Ford har visat upp en ny generation av klassiska modellen Bronco, som först dök upp redan 1965 och var en föregångare till dagens suv-modeller.

Detta är en enorm satsning för Ford som hoppas kunna locka både nya och gamla Broncofans att slå till på den nya modellen. Den kommer i inte mindre än tre olika versioner och det finns en uppsjö tillbehör för den som vill göra sin Bronco mer personlig.

Ford säger sig ha fått in över 165 000 förhandsbokningar på Bronco från amerikanska köpare. Det kostar 100 dollar att boka ett exemplar.

Höga utsläpp

Men den som hoppas kunna köpa en Bronco hos en svensk eller europeisk Fordåterförsäljare väntar förmodligen förgäves. Varken två- eller fyradörrarsversionen av ”stora” Bronco eller den mindre versionen Bronco Sport ska säljas officiellt i Europa, bekräftar Ford.

– Den har utvecklats helt och hållet för nordamerikanska marknaden. Det finns i nuläget inga planer på att ta den till Europa”, säger en talesperson för Ford till tidningen Automobilwoche.

Att godkänna Ford Bronco Sport, som bygger på samma plattform som suven Kuga, borde inte vara alltför invecklat. Men de större modellerna kan vara svårare att typgodkänna, särskilt om Ford inte tidigt i utvecklingen bestämt att den ska säljas i Europa.

Ford har än så länge inga helt eldrivna bilar ute till försäljning och bara två laddhybrider. Att börja sälja Bronco i Europa skulle förmodligen höja Fords snittutsläpp för koldioxid för mycket. Ingen av bilarna finns med dieselmotor eller hybriddrift.

Läs också: Här är nya Ford Bronco

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2020-08-17 07:01
Raphael

De större Bronco bygger på Explorer som finns med hybriddrift så det är mycket troligt att Bronco snart erbjuds med hybriddrivlina. Amerikansk motorpress spekulerar även i en helelektrisk Bronco, men Ford har inte släppt några uppgifter om det.

#2 • 2020-08-17 08:09
1

Gött slippa den.

#3 • 2020-08-17 13:26
Svenne60

bilen må vara bra men vi behöver inte den här typen av bilar i Sverige, eftersom vi inte har öknar att köra omkring i, den skulle sälja dåligt och bli olönsam här, rätt tänkt av Ford

#4 • 2020-08-17 19:15
Nalle

Vi har massor med betongöknar så Bronco är en perfekt bil med lååång fjädring och 4wd! synd bara att den inte finns med modern stordiesel!

#5 • 2020-08-17 19:16
ToRy

Bronco Sport är snygg tycker jag och borde kunna funka i Europa. Byggd på samma plattform som senaste Kuga, som finns både som laddhybrid och vanlig hybrid (fullhybrid). Varför inte Bronco Sport hybrid(er) i Europa!?

#6 • 2020-08-17 22:33
Carl Trefalt

Bronco har för höga utsläpp för EU.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.