Nästa artikel
Här är nya Ford Bronco
Nyheter

Här är nya Ford Bronco

Publicerad 14 juli 2020 (uppdaterad 19 december 2023)
Fords klassiska SUV är tillbaka. Nya Ford Bronco kommer i tre nya utföranden och finns nu för första gången med fyra dörrar.

Ford Bronco tillverkades i olika generationer mellan 1965 och 1996. När den lanserades var bilen nyskapande med sin tvådörrarskaross och en föregångare till många av dagens suvar. Nu är bilen tillbaka och ser ut att bli en tuff konkurrent till bland annat Jeep Wrangler. 

Bilen kommer nu i tre olika utföranden: klassisk tvådörrarskaross, fyrdörrarskaross samt en en lite nättare femdörrarsvariant kallad Bronco Sport. Alla tre varianter är fyrhjulsdrivna.

 

Bronco för första gången med fyra dörrar.

Till den vanliga Bronco (två- eller fyradörrars) kommer två motoralternativ där båda är EcoBoost-maskiner. Den ena är en fyrcylindrig  bensinmotor på 2,3 liter med 270 hästar och 420 Nm i vridmoment. Den andra en V6:a på 2,7 liter som har 310 hästar och 542 Nm i vrid. 

Lilla maskinen har en sjuväxlad manuell låda medan den stora är kopplad till en tiostegad automatlåda, som även finns som tillval till lilla.

Markfrigången ligger på 29,4 centimeter och bilen klara av att vada i 85 centimeter djupt vatten.

Med en teknik som Ford kallar ”Trail Toolbox” ska föraren få hjälp när man kör offroad. Bland annat kan man välja ”Trail Control” som är en farthållare för låga hastigheter och ”Trail One-Pedal Drive” som gör det ännu enklare att ta sig fram över stockar och stenar.
 

Dörrar ska vara enkla att ta av och i fyra dörrars-versionen ska man kunna förvara dem i bagaget.

Den lilla Bronco Sport är betydligt mildare i sitt utförande och är inte lika offroad-fokuserad. Här erbjuds två olika turbofyror: en på 1,5 liter (184 hk och 258 Nm) och en på 2,0 liter (248 hk och 373 Nm).

Bronco Sport.

Tillverkningen drar igång i början av nästa år och de första bilarna kommer börja säljas i vår. I USA har vanliga Bronco ett startpris på 29 995 dollar. I nuläget verkar det inte finnas några planer på att ta in bilen till Svergie.


Här kan du se Fords presentationsvideo av nya Bronco:

Diskutera: Vad tycker du om Ford Bronco?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.