Nästa artikel
Smarta detaljen som sticker ut i Ford Bronco
Krönika

Smarta detaljen som sticker ut i Ford Bronco

Publicerad 28 juni 2021
Bilägare som slår till på nya Ford Bronco kan spara både tid och pengar efter en parkeringsskada eftersom karosspanelerna enkelt går att byta ut.

Detta är en krönika. Det innebär att innehållet är skribentens egen uppfattning.


Just nu råder enorm hajp i USA kring Ford Bronco eftersom den amerikanska terrängikonen kommer i ny upplaga. Här i Sverige har vi inte alls samma historik kring Broncomodellen, och modellen ska över huvud taget inte säljas i Sverige av utsläppsskäl.

Det gråter jag inte över – Bronco är en stor, tung och ganska onödig modell som jag tror vi klarar oss bra utan. Men det finns en superintressant detalj med Broncon som jag gärna ser att fler märken kopierar.

De senaste åren har Vi Bilägare och många andra tidningar skrivit om hur svårt – och dyrt! – det kan vara att göra även små reparationer på en modern bil. En simpel parkeringsskada kan i värsta fall sluta med en rejält kryddad faktura och flera veckor på verkstad.

”Den här detaljen borde fler märken kopiera”

På nya Ford Bronco kan ägarna relativt enkelt skruva bort många av panelerna och detaljerna på karossen. Det kan till exempel göras inför en tuff terrängsession för att spara på lacken och istället montera ett par tuffare och mer terränganpassade framskärmar.

Den som råkat ut för en skråma på p-platsen kan därmed bara köra in till Fordhandlaren, köpa en ny framskärm, bakskärm, takpanel, baklucka, dörr eller grill och skruva fast den hemma.

Att karosspanelerna går att ta bort relativt enkelt är riktigt smart efter små parkeringsfadäser. Det gör bilägandet smidigare och är definitivt något som fler märken borde haka på.

Här kan du läsa mer om nya Ford Bronco.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.