Bild
Nästa artikel
Ford Bronco gör comeback – tre nya modeller smygvisade

Ford Bronco gör comeback – tre nya modeller smygvisade

Nyheter

Ford ska lansera en modern version av suven Bronco i tre olika versioner.

En av de viktigaste biltrenderna de senaste 20 åren har varit att väcka liv i klassiska modellnamn. Vi har till exempel fått se ”pånyttfödda” versioner av Mini och Fiat 500, och Ford ska klämma in en eldriven suv under modellnamnet Mustang.

Ford har ännu större planer än så. I sommar lanserar märket ett klassiskt modellnamn som varit insomnat sedan länge, nämligen Bronco.

Ford Bronco tillverkades i olika generationer mellan 1965 och 1996. När den lanserades var Ford Bronco nyskapande med sin tvådörrarskaross och en föregångare till många av dagens suvar.

Förslaget att väcka liv i Bronco dök upp 2015. Med tanke på att försäljningen av suvar fortsätter öka, och att intresset och priserna på klassiska Ford Bronco också ökat på sistone, tycker Ford det är en bra idé att ta tillbaka modellnamnet för helt nya modeller.

Läs också: Biltillverkarnas knep: Därför är suvarna så populära

Ford Bronco gör comeback – tre nya modeller smygvisade

Tre versioner

Vid lanseringen, som alltså inte ligger långt borta, ska Ford lansera tre versioner av Bronco: en tvådörrarsmodell samt två modeller med fyra dörrar. 

Tvådörrarsmodellen och en av fyradörrarsmodellerna blir kantiga modeller med fokus på terrängprestanda och utseende. På teaserbilden som Ford släppt ser de ut att bli konkurrenter till Jeep Wrangler och Land Rover Defender. 

En egenhet med tvådörrarsmodellen är att den får borttagbara sidodörrar för den rätta strandkänslan.

Den andra fyradörrarsmodellen, Bronco Sport, får däremot en betydligt mer rundad design och ser ut som en mer generisk crossovermodell. Med den här modellen vill Ford bredda målgruppen för Broncofamiljen.

Ford Bronco-familjen ska visas upp den 13 juli och då ska Ford även öppna en entusiatsida kallad Bronco Nation för märkesfans.

Ford Bronco gör comeback – tre nya modeller smygvisade
Ford Bronco gör comeback – tre nya modeller smygvisade
Taggar: Nyheter, Ford

Kommentarer

#1
2020-07-06 18:03

Alla vill väl ha en vit Bronco. Snudd på ostoppbara...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.