Bild
Nästa artikel
GM väcker liv i Hummer med ny macho-elbil

GM väcker liv i Hummer med ny macho-elbil

Nyheter

Skrotade märket gör comeback – med eldrivna modeller.

Det är snart tio år sedan General Motors skrotade bilmärket Hummer, som blev en symbol för törstiga bensinsuvar. Men nu kan märket vara på väg tillbaka – i form av en elbil.

Planen är att återlansera namnet Hummer med flera eldrivna suvar och pickuper, skriver Wall Street Journal. Den här gången verkar Hummer dock inte bli ett helt eget märke. Istället ska det säljas under GM:s varumärke GMC som ”Hummer by GMC”.

Tanken med det är att GM vill komma undan kostnaden för att bygga nya och separata Hummer-återförsäljare för att istället kunna använda GMC:s befintliga återförsäljare.

Den eldrivna Hummerpickupen skulle kunna bli en utmanare till Teslas Cybertruck och även amerikanska uppstickaren Rivian.

Enligt uppgiftena startar produktionen av Hummers första elbil 2021 och innan dess ska märket lanseras med en stor reklamkampanj i amerikanska Super Bowl.

Hummer skrotades 2010, strax efter GM:s konkurs då även Saab, Pontiac och Saturn gick i graven. Hummer togs över av GM 1998 och försäljningen nådde sin höjdpunkt 2006, när suget efter stora bensinsuvar var som störst.

Taggar: Nyheter, Hummer

Kommentarer

#1
2020-01-13 20:54

Haha, en tydlig reaktion på Teslas Cybertruck med förhoppning om att tjäna pengar i bakvattnet av Cybertrucks eventuella succé

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.