Nästa artikel
Fler uppgifter om Jeep Grand Wagoneer – ny lyxbjässe med V8
Nyheter

Fler uppgifter om Jeep Grand Wagoneer – ny lyxbjässe med V8

Publicerad 11 mars 2021
Jeep väcker liv i ett klassiskt modellnamn med två lyxiga suv-bjässar.

Förra året visade Jeep upp en ny version av modellen som var med och la grunden för det lyxiga suv-segmentet. Nya generationen Jeep Wagoneer ska utmana Cadillac Escalade och Lincoln Navigator på den amerikanska marknaden.

Den nya lyxsuven kommer i två utföranden – Wagoneer och Grand Wagoneer – där ”snikversionen” får en 5,7-liters V8-motor på 400 hk samt ett 48-volts mildhybridsystem. Den kommer med bak- eller fyrhjulsdrift och en högsta tillåtna släpvikt på upp till 4,5 ton.

Den större och ännu lyxigare Grand Wagoneer får en 6,4-liters V8 med 478 hk samt fyrhjulsdrift och luftfjädring som standard.

Konceptbilen som presenterades förra året var en laddhybrid, men någon sådan finns ännu inte i utbudet. Det beskedet kanske inte helt stämmer överens med Jeeps ambition att bli ”världens grönaste suv-märke”.

På insidan lockar bilen med bekväma fåtöljer, gott om plats för sju åkande, elva USB-uttag, ljudsystem från McIntosh och en total skärmyta på 50 tum (!) för den som kryssar i rätt tillval. Då har bilen digitala instrument, två stora infotainmentskärmar, en skärm för passageraren fram, två 10-tumsskärmar på mellersta raden samt ytterligare en skärm för passagerarna längst bak.

Den rambyggda bjässen ska inte säljas på den svenska marknaden.

Läs också: Jeep väcker liv i klassiskt modellnamn – här är nya lyxsuven

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.