Nästa artikel
Fisker Ocean ska säljas i Sverige – här är priserna
Nyheter

Fisker Ocean ska säljas i Sverige – här är priserna

Publicerad 7 december 2021 (uppdaterad 24 oktober 2023)
Elbilsmodellen Fisker Ocean som ska locka med hög tekniknivå och hållbar interiör har fått en svensk prislapp.

Ännu ett elbilsmärke ska börja säljas på den svenska marknaden. Vid sidan av bland andra Nio, Lucid och Xpeng som är på väg hit ska även Fisker börja sälja elbilar i Sverige.

Fisker startades redan 2007 och sålde den extremt udda sedanmodellen Karma med en bensinmotor som räckviddsförlängare. Det ”nya” Fisker grundades 2016 och koncentrerar sig istället på elbilar.

Fisker Ocean är först ut och bjuder bland annat på återvunna material i interiören, solcellstak som tillval och möjlighet att ladda andra prylar med bilens batteri. Interiören har en infotainmentskärm på 17,1 tum som går att vrida från stående till liggande format.

Pekskärmen kan ändra riktning från liggande...

...till stående.

Tre versioner

Fisker Ocean är tio centimeter längre än Volvo XC60 och kommer med framhjulsdrift som standard. Dragvikten ligger på mellan 1 090 och 1 815 kg beroende på version.

  • Billigast blir Fisker Ocean Sport som kostar från 450 000 kr före tillval. Här får köparna 275 hk och räckvidd på 45 mil, men den siffran är än så länge bara en uppskattning.
  • Ett steg upp finns Fisker Ocean Ultra med mer utrustning, betydligt snabbare acceleration och längre räckvidd, upp till 61 mil. Den kostar 615 000 kr.
  • Dyrast blir Fisker Ocean Extreme med 62 mils räckvidd, 0–100-tid på 3,6 sekunder och prislapp på 715 000 kr. Vid lanseringen finns en särskild specialversion med ännu mer utrustning till samma pris.

Produktionen startar i november 2022. Det är oklart var bilarna ska servas men Fisker uppger att företaget ska ”samarbeta med tredjepartsleverantörer” kring underhåll och provkörningar.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (15)

  • 7 december 2021 Det enda med "Ocean" som jag…
  • 7 december 2021 Själv tycker jag att den…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.