Bild
Nästa artikel

Claes Tingvall lämnar chefspost i Euro NCAP

Nyheter

Claes Tingvall kliver ned från sin post som ordförande för Euro NCAP. Ersättare blir tysken Andre Seeck.

Efter sex år som ordförande för inflytelserika krocktestorganisationen Euro NCAP lämnar Claes Tingvall posten.

Vid sidan om sitt arbete som trafiksäkerhetsdirektör på Trafikverket kommer Claes Tingvall i fortsättningen att finnas med i Euro NCAP:s styrelse.

"Unik kombination"
Ersättare till Claes Tingvall blir tysken Andre Seeck.

Andre Seeck har suttit med i Euro NCAP:s styrelse sedan 2000 som representant för det tyska transportdepartementet.

- Andre Seeck besitter en unik kombination av tekniskt kunnande, kontakter och erfarenhet av Euro NCAP:s styrelse, säger Claes Tingvall.

- Styrelsen ser fram emot att arbeta med Andre Seeck för att bredda vår påverkan på säkerhetsmarknaden.

Diskutera: Vad tycker du om Euro-NCAP:s arbete?
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Emme
2010-06-21 14:48

Kan han inte tänkas avgå från Trafikverket också?

#1
Lägerleffe
2010-06-21 21:50

Tack Euro-NCAP för att ni finns! Utan Euro-NCAP hade tillverkarna inte spenderat många ruttna lingon på säkerhet och din och min överlevnad. De hade bara cashat in snabbast möjligt och överlåtit åt oss att överleva bäst fan vi kunde och ville. Tack vare Euro-NCAPs arbete har även säkerhet blivit ett försäljningsargument. Och med sin bakgrund, kunskap och entusiasm för ämnet har Claes Tingvall varit en garant för fortsatt seriös oberoende forskning och verksamhet inom Euro-NCAP.
Claes Tingvall har fått mycket taskstryk för våra hastighetsgränser, men mannen är värd all aktning för sitt idoga arbete att rädda liv, vilket han bevisligen gör/har gjort i alla de funktioner han har och har haft. Heder åt Claes! Och varmt tack för dina insatser - även de kommande.
Få se nu hur mycket tyska ledband den nye ordföranden för Euro-NCAP kommer att gå i.

#1
Seken
2010-06-22 00:13

Jag vill också tacka herr Tingvall. Han har gett mej många goda skratt. Kommer aldrig att glömma när han propagerade för att vi alla skulle köpa lika tunga bilar. Så vi skulle få mer jämlika krockar. Dessutom råkade hans önskevikt motsvara en populär Volvo-modell. Sen försvann tyvärr denne glädjespridare till Australien några år. Men nu är han, tack och lov, hemma för gott.

#1
Fredde
2010-06-24 00:34

Va bra...då är vi av med honom DÄR i alla fall. Mannen som inte är nöjd förrän NOLL döda i trafieken om året uppnåtts. Det betyder att vi alla måste parkera våra bilar och aldrig använda dem. Istället ska vi GÅ med hjälm och diverse andra skydd. Jag väntar fortfarande på lagen om att du ska ha hjälm på dig när du går och lägger dig....OM du ramlar ur sängen och slår ihjäl dig....Du är ju nämnligen trafikant då med....du FLYGER ju ner från sängen och ner i golvet med en duns..... Driver lite med er nu, men jag anser att den mannen är ytterst inkompetent. Det GÅR nämnligen inte att komma ner i siffran NOLL. Har man det målet måste man ju jämt vara besviken på sitt arbete i den possitionen....

#2
Burghard Trautmann
2010-10-14 20:41

I USA har 18000 mäniskor dött på grund av mobiltelefoni. När ska vi
sluta med vinglande bilister som sitta och ringa eller slå ett nummer
på sina telefoner och är en trafikfara?
Dessutom tycka jag att alla bilister som fylld 70 bör göra en uppkörning i samband med besiktningen för att kolla deras trafik-
duglighet.
med vänliga hälsningar
Burghard

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.